טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אז אני מבינה שזה גרוע בדיוק באותה המידה כמו סוכר לבן... ומה לגבי ממתיק מלאכותי סוכרזיט וכו'..? בתכל'ס כשאני שותה כוס קפה איך אתה ממליץ לי להמתיק אותה בזמן דיאטה? ידוע לי שהכי טוב בלי המתקה בכלל..(סוכרזיט לא בריא) אבל לפעמים זה עושה לי בחילה במיוחד בדיאטה שגם ככה אי אפשר להפריז במתוקים בלשון המעטה...
אשמח לעצה, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין דבר כזה "בזמן הדיאטה". מי שמתייחס לדיאטה כאל מבצע חד פעמי לא יישאר רזה. הרגלי התזונה הנכונה ובכלל אורח החיים הבריא הם לכל החיים או כל עוד את רוצה להמנע מהשמנה ומתחלואה. לגבי הממתיק: בכפית סוכר יש 20 קק"ל. לא נורא להמתיק קפה אחד בסוכר והשני בממתיק מלאכותי (שווה ערך של כפית סוכר), וגם את השלישי. יותר משלוש פעמים קפה ביום לא טוב, הייתי אומר לא יותר מפעמיים. עדיף קפה טבעי ולא נס או מופחת קפאין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני כל החיים שותה את הקפה שלי ללא סוכר..אני אמרתי במיוחד בזמן הדיאטה, לא-רק בזמן הדיאטה..ידוע לי שזה אורך חיים...לכן שאלתי את השאלה,כי אמרו לי שסוכרזיט מסרטן (שלא נדבר על הטעם לוואי המגעיל) ואני שנים שותה או עם סוכרזיט או בלי המתקה בכלל..אז חשבתי לעבור לסוכר חום אבל אתה הסברת לי שזה כמו סוכר לבן..
ישנן עדויות שהממתיקים המלאכותיים למיניהם מזיקים לבריאות, אבל עדיין אין להתייחס אליהם כאל רעל. אולי רצוי להוציא אותם מהתזונה היומית כהרגל בריא, אך כמות קטנה כמו שווה ערך של 3-4 כפיות סוכר ליום, לא ייתכן שתגרום נזק כלשהו. הסכנה (ויש כאלה ששוללים אותה),היא בשתייה מסיבית יוםיומית של משקאות דייאט המכילים כמות ניכרת של ממתיק מלאכותי. אגב, ישנם מחקרים הגורסים ששתייה דייאט כשיגרה מקשה על הרזיה. פתרון בריא ולא משמין להמתקה, הוא הממתיק הטבעי סטיביה, אולם לא הכול אוהבים את טעם הלוואי. כדאי לנסות.
תראה אני למשל חושבת שמשקאות כמו שוקו בשקית ומיץ תפוזים וקולה וכו'..זה פשוט טמטום אחד גדול לצרוך אותם מכיוון שזה לא משביע מלא סוכר וקלוריות..בחיים לא תתפוס אותי שותה לי להנעתי קולה סתם ככה..אפילו לא באירועים...רק מים,סודה,אם קפה אז טבעי..ואם כבר אז בירה שחורה עדיפה על קולה שהורסת גם את השיניים..
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
שיקומי שיניים מורכבים
דר` מאיר ממרייב סיים את לימודי רפואת השיניים בהצטיינות ב1992.
כיום הינו בעל קליניקה פרטית וסמנכ״ל פיתוח של חברת שתלים בינלאומית.
במסגרת עבודתו, מבצע טיפולים אסטטיים ושיקומי ... קרא עוד