מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בנושא תזונהנדב29/11/2011
אני ואישתי מרבים להתוכח בנושאי תזונה, אני אוכל דברים לפי ידע מ"הבטן" (וגם כך רוצה להאכיל את ילדתינו) והיא בעלת אידואולוגיות רבות שלטענתה מבוססות על מחקרים.
אני אינני חכם גדול אבל יודע שלכל מחקר ישנו מחקר נגד, רציתי לסכם כמה נקודות שחשובות לנו מאד ולהעלות אותם למומחים פה:
1.חלב : אישתי נגד כל מוצרי חלב פרה וגם במוצרי חלב עיזים היא מאד מגבילה (ולי זה חשוב בשביל הילדה בעיקר), היא נותנת לה מנה אחת (יוגורט) של חלב ביום, אני הייתי רוצה לאפשר לה יותר כמו שאני מרגיש שנכון - לפי הידע שלי דווקא בגיל ילדות אנו מעכלים חלב והוא כן מזין, לדעתה יותר ממנה ביום יותר מזיקה ממזינה. מה דעתכם?
2.עירבוב אבות מזון: אישתי נגד רוב העירבובים המקובלים בתפריטים המסורתיים - למשל אורז עם ירקות (למשל בטטות גזר, אפונה ותפו"א) שאני אוהב להכין ולאכול היא אוסרת על הילדה. לדעתה צריך רק סוג אחד של פחמימה בארוחה בשילוב עם פרוטאין כגון בשר או עדשים.
מהעירבוב של בשר וחלב היא סולדת עוד יותר ולדעתה צריך לחכות הרבה שעות לפני שמכניסים משהו מ ה"סוג השני" לפה - אנחנו לא שומרים מסורות ולצד הדתי אין חשיבות אצלנו.
מה נכון?
3. המתקה: לדעת אישתי צריך להמעיט בדבש ולהמנע מסוכר, הממתיק העיקרי בבית הוא סילאן, אני רוצה לתת לילדה דייסה מתוקה ולא מרה ולכן רוצה להמתיק בדבש, אישתי טוענת שבגלל שהדייסה חמה והדבש מתבשל הוא רעיל ואסור. מה דעתכם?
תודה רבה
נדב סיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנושא תזונה - תגובה
אהרון רזון29/11/2011כפי שאתה מציין ישנן גישות שונות בתחום בו אנו דנים, אחרת לא היו כל כך הרבה שמתפרנסים ממחקרים, כתיבת ספרים ודיאטות. התשובות שתקבל ממני שונות בתחליט מאלה שתקבל מנטורופתים, אנשי הרפואה הסינית, מתנגדי צריכת חלב וכו".
1. מומלץ לאכול 3 מנות חלב ומוצריו ביום ואפשר גם יותר, תלוי בהרכב התפריט היומי.
ההבדלים בין חלב פרה ועיזים אינם משמעותיים (מלבד המחיר) והם לשני הכיוונים.
חשוב שלא יהיו עתירי שומן.
2. ירקות זה דווקא מומלץ לערבב כמה שיותר ואינני רואה בעיה באכילת יותר ממאכל פחמימתי אחד בארוחה, העיקר לא לאכול יותר מדי בגלל סכנת ההשמנה. יחד עם זאת,
ישנם אנשים (אני ביניהם) שארוחה בשרית אוכלים בד"כ רק עם ירקות, ורק לעיתים רחוקות עם אורז, תפו"א, בטטה וכו", וזה מסיבת שמירה על הגזרה.. לגבי פירות, ישנם אנשים שאכילתם בארוחה מורכבת גורמת לגזים ואי נוחות במערכת העיכול, במקרה הזה עדיף לאכול בנפרד בין הארוחות.
בלי קשר לכשרות, לא טוב לאכול חלב ובשר ביחד או בסמוך בגלל שהסידן שבחלב מפחית במידה ניכרת את ספיגת הברזל והאבץ מן הבשר. מלבד זה בעיכול הבשר והחלב מעורבים אנזימים שונים, ואם הנ"ל נאכלים ביחד בכמות משמעותית, נוצרים קשיי עיכול.
3. מבחינה בריאותית ודיאטטית אין הבדל משמעותי בין הממתיקים שהזכרת.
אם כבר, דבש עדיף בתנאי שהוא טבעי (לא רק שטוענים שהוא טבעי) ולא מחומם, אבל אישתך מקצינה בעניין הפיכתו לרעל. אף אחד לא מת מאכילת דבש מבושל או לא, אלא
מהשמנה עקב אכילתו העודפת ,מחומם או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)