מה המשקל המינימלי המותר ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה המשקל המינימלי המותר ?
    אני
    08/12/2011

אני בגובה 1.83 מטר ושוקל 82 קילו. ראיתי פעם תוכנית על אנשים מאוד רזים שכך כביכול מאריכים חיים ואני גם שוקל זאת ( אני בן 30 ובריא ) . כמה מקסימום מותר לי לרדת במשקל ? כלומר מאיזה משקל כבר אסור לי לרדת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה המשקל המינימלי המותר ?

הוספת תגובה

• מה המשקל המינימלי המותר ? - תגובה

אהרון רזון
    08/12/2011

תאורטי משקל מתחל ל63 ק"ג יסכן את בריאותך. עם זאת יש לקחת בחשבון שהמשקל האידאלי הוא משתנה מאדם לאדם כתלות במבנה הגוף ונתונים גנטיים נוספים.
    מדד יותר נכון הוא אחוז השומן שאצל גבר צריך להיות בטווח 10-20%, כלומר לא מומלץ לרדת מתחל ל10% , וזה ללא קשר לגובה ומשקל.
    לטענה שאנשים על סף תת-משקל עוד בהיותם צעירים ובהמשך, מאריכים חיים במיוחד, אין שום אחיזה במציאות. מחקרים מסויימים גורסים דווקא שאנשים שבגיל מתקדם נמצאים בכיוון הגבול העליון של טווח המשקל התקין, סטטיסטית חיים יותר.
    יש לקחת בחשבון שהמשקל לבד אינו נותן אריכות ימים. כמו בכל דבר קשור לגוף ולנפש, מה שקובע זה השילוב בין גנטיקה כגורם דומיננטי, לבין סביבה (אורח החיים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו