מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרך יעילה לירידה דרסטית במשקלאיזי10/12/2011
שלום,
אני בת 30 , גובה 162, משקל הגוף 80 ק"ג.
מעוניינת לרדת במשקל גופי כמה שיותר עד 01.03.12 (המטרה 15 ק"ג ), אך יחד עם זאת לא מעוניינת לפגוע בעצמי מבחינת תזונה לקויה!
התחלתי דיאטה מ 01.12.11 , הפחתתי משמעותית את כמות הקלוריות ביום, והתחלתי לעשות הליכה של שעה ביום + חצי שעה אופניים
(יש לציין כי לפני כן לא עשיתי פעילות גופנית כלל, ומזה כחצי שנה אני יושבת בבית כי אני מובטלת).
התפריט יומי שלי הוא בערך ככה:
בוקר - 1 ביצה קשה, 2 קרקרים, 1 עגבניה,1 מלפפון, חסה, דנונה (100 גרם)
ביניים - 1 פרי(תפוח/אגס/אפרסמון/קלמנטינה) או 1 ירק (גזר)
צהריים - חזה עוף (100 גרם), 100 גרם תירס או איטריות או תפוח אדמה מבושל(כל יום משהו אחר), סלט (עם 1 עגניה, 1 מלפפון, קצת חסה)
ביניים - 1 פרי
ערב - מרק ירקות או 100 גרם דנונה ( 0% )
מה שמדאיג אותי:
בשבוע ירדתי שלוש קילו. היום אני שוקלת 77 ק"ג.
לפי מה שקראתי הגוף בשלב מסויים עוצר מלרדת אם עושים דיאטה דרסטית, אבל השאלה אם עם כל מה שאני אוכלת במהלך היום, זה נחשב דרסטי?
זה לא אוכל בריא ומזין? (כי גם שילבתי לי ירקות, גם פירות, גם בשר וגם גבינה)
ואם כל מה שאני אוכלת זה נכון, הקצב של 3 קילו בשבוע זה לא הרבה? זה לא נחשב לדרסטי? לא שאני מתלוננת, אני פשוט לא רוצה שזה יפסק עוד שבועיים כי הגוף נכנס לטראומה. חשוב לי לציין כי אני מעולם לא עשיתי דיאטות. תמיד אכלתי מה שרציתי ומתי שרציתי.
ועקב העניין הזה עכשיו(של לרדת במשקל) אני קוראת המון על דיאטות ותזונה נכונה ובריאה, ויש כל כך הרבה דברים שקשורים לנושא שהלכתי לגמרי לאיבוד, ואני מפחדת לעשות טעויות שיעלו לי בבריאות.
אודה לכם אם תעזרו לי להבין אם מה שאני עושה זה בריא ונכון, ואשמח לטיפים שיעזרו לי להוריד ממשקל גופי כמה שיותר תוך שלושה חודשים - אך בצורה בריאה ככל האפשר!
תודה מראש,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך יעילה לירידה דרסטית במשקל - תגובה
אהרון רזון11/12/2011המשטר שלך בריא בדרך כלל ולא קיצוני.. הפעילות הגופנית מתאימה למטרה וגם תורמת לבריאות הכללית. מומלץ להוסיף גם אימוני התנגדות 2-3 פעמים בשבוע לבלימת איבוד מסת שריר. עדיף שההליכה (הנמרצת) והאופניים לא יהיו באותו אימון אלא יותר יעיל להתאמן פעמיים ביום.
אפשר ורצוי להגדיל במקצת את היקף התזונה היומית.
בצהריים אפשר יותר חזה עוף(150-200 גר), אבל לא כל יום. 2-3 פעמים בשבוע דג טרי איכותי צלוי או מבושל ללא רוטב. פעם בשבוע בקר טרי רזה. מדי פעם ירקות מבושלים במקום תירס\איטריות\תפו"א.
בערב גם מרק ירקות טבעי תוצרת בית וגם דנונה או מוצר חלב אחר דל (אך לא נטול) שומן. אפשר להוסיף פרי או לדחות אותו לשעה מאוחרת.
הקצב של 3 ק"ג בשבוע הראשון הוא די שכיח עבור נתונים כמו שלך ובעיקר שזה משטר ההרזיה הראשון. ברור שזה לא הכול ואף לא הרוב שומן. בהמשך הקצב יירד ורצוי להתיצב בשלב הראשון לק"ג אחד ומאוחר יותר לחצי ק"ג לשבוע. אם תעשי את הדברים הנכונים יש סיכוי להתקרב ליעד שקבעת לעצמך ואף להשיגו במלאו, אבל אולי יקח קצת יותר זמן. העיקר ההתמדה והדבקות במטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
איזי11/12/2011שלום,
תודה רבה על התשובה המעמיקה והאכפתית!
קבעתי לי תור ליום שלישי לדיאטנית קלינית :)
תודה על הכל!
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)