טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום ברצוני לשאול 2 שאלות 1- אני מתאמנת במכון כושר 6-7 פעמים בשבוע ולפעמים [רוב הפעמים] אני חוזרת בשעות כמו 9 וחצי 10 וחצי לבית כשאני הולכת לישון ב11 וחצי . אני יודעת שאחרי אימוני כוח אני זקוקה לחלבון + קצת פחממה . השאלה אם יוגורט זה מספיק אחרי אימון אינטנסיבי או שאני צריכה ביצה + לחם [כי זה נראה לי יותר מידי וכבד מידי לפני שינה ] והאם בימים רק של אירובי לא לאכול כלום אחרי או שגם זה מאוד חשוב ? אם כן מה לאכול בימים של אירובי בלבד ומה בימים של אימוני כוח ? השאלה השניה שלי היא האם הפרשי השעות בין הארוחות משנות הכוונה היא נגיד היום התעוררתי ב 9 וחצי ואכלתי 2 פרכיות +קוטג' +ביצה וב10 [כעבור חצי שעה] חטיף בריאות של 95 קל' וכעבור שעה [11 ] 2 לחם קל +גבינה מלוחה [5 אחוז] את כל החבילה .סך הכל בחבילה 280 קל' ואז ייצא שכבר בשעה 12 הגעתי לארוחת צהריים שלי של העוף [בין הארוחות היו גם 2 תפוזים] כשאני אחזור היום מהאימון אני יאכל את היוגורט ייצא שלא חרגתי מהתפריט אבל אכלתי בהפרשים מאוד מאוד קטנים אשמח לפירוט על זה והאם יכולים להשמין במצב כזה? תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. מבחינת הארוחה אחרי האימון אין הבדל בין אירובי לכוח. בכל מקרה הרוב צריך להיות פחמימה ולא רק "קצת". רק יוגורט לא מספיק, בעיקר אם האימון עצים וממושך. הוסיפי גם פרוסת לחם מלא מרוחה בגבינה עד 5%. 2. מומלץ לאכול כל 3 שעות, אבל אם זה לא מתאים לך, אין בעיה לאכול לעיתים יותר תכופות בתנאי שזה לא גורם לך לאכול יותר ממה שצריך ולא מפר את האיזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים