לחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחם
    שני
    14/12/2011

שלום

1. קראתי שללחם מקמח מלא יש אינדקס גליקמי גבוה ולא ברור לי כיצד? שהרי הוא כ"כ מומלץ לאכילה (כמובן בכמות מסויימת) וידוע לי שמזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה אינם מומלצים לאכילה או לפחות לא כל יום. הסבירו לי שאני אבין.

2. לחם שחור (שנראה יותר לבן משחור) האם יש בו קמח מלא? כמה אחוזים ידוע?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחם

הוספת תגובה

• לחם - תגובה

אפרת סויסה הרוש
    14/12/2011

הייי מור

כמובן ללחם מקמח מלא או מקמח שיפון יש אינדקס גליקמי נמוך יותר מאשר לחם לבן בשל הסיבין התזונתיים בלחם .
    מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך פחות מעלים את הסוכר בדם ולכן בריאים יותר .

עליייה חדה של סוכר בדם מעלה בעקבותיה את רמות האינסולין שהוא הורמון שגורם לרעב,רצון למתוק ומונע פירוק תאי שומן ,ולכן ישנה חשיבות לאכול מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך על מנת למנוע עלייה גדולה של סוכר ובעקבותיה עלייה גדולה של אינסולין.

ולכן לחם מחיטה מלאה או שיפון מומלץ חשוב שתקפידי להסתכל ברכיבים של הלחם .
    קמח חיטה כהה או אינו קמח חיטה מלא!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם - תגובה

אהרון רזון
    14/12/2011

1. אין הבדל משמעותי בין לחם מחיטה מלאה לבין לחם לבן רגיל (לא בגט צרפתי שהוא בעל אינדקס גבוה יותר)). באופן פרדוקסלי ברוב הטבלאות ה-I.G של הלחם המלא גבוה מזה של הלבן. יחד עם זאת, המלא עדיף בזכות הערך התזונתי גבוה יותר באופן משמעותי. לא הייתי מציע לך להתעמק יותר מדי בסוגית האינדקס הגליקמי בגלל שבסופו של דבר, בגוף הוא תלוי הרבה בהרכב של הארוחה במלואה. מלבד זה ישנם הבדלים מהותיים בין טבלאות ממקורות שונים. בנוסף, עבור לחם זה או אחר הבעיה העיקרית היא העומס (ופחות האינדקס) הגליקמי הרב שיש לו השפעה משמעותית יותר לגבי חולי סוכרת.
    2. לא מומלץ לאכול לחם ככה\שחור בגלל שהוא למעשה עשוי מקמח לבן עם תוספת
    צבע מאכל או כרמל (סוכר שרוף).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו