שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    ליאת
    02/01/2012

אני בשבוע 23 ,לא נראה לי שאני אוכלת הכי בריא
    (אני לא אכלנית גדולה)
    רציתי לקבל עזרה ממכם כדי לאכול נכון
    באיזה מאכלים יש סיבים תזונתיים?
    מה רצוי לאכול בהריון בבוקר במיוחד
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ליטל סמואל-לוי
    02/01/2012

הי ליאת,
    שאלתך חשובה, משום שבהריון מאוד חשוב להקפיד על תזונה "בריאה" ומאוזנת, ויש גם צורך גבוה יותר במרכיבים תזונתיים מסוימים. בעיקר חשוב לשים לב לצריכת הסידן והברזל (בדרך כלל גם מומלץ לקחת תוספים).
    סידן את יכולה להשיג בעיקר ממוצרי חלב בעיקר - יוגורט, גבינות (יש הרבה בריקוטה ומוצרלה),חלב 3%, וזה מה שאני ממליצה לך לצרוך בבוקר (כמובן בשילוב עם לחם מקמח מלא / קוואקר / גרנולה...)
    ברזל - אפשר לצרוך בבשר, הודו, דגים, עוף, ביצים וקטניות.
    אגוזים ושקדים הם גם מקור טוב לויטמינים ומינרלים.
    סיבים תזונתיים - אין המלצה לצרוך יותר בהריון מבדרך כלל, אלא אם כן את סובלת מעצירות. מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים הם דגנים מלאים וקטניות.
    החל מהטרימסטר השלישי - מומלץ להוסיף פעמיים בשבוע מנת דג ים או ליטול כמוסות של אומגה 3 עשירות ב-DHA.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם חומצה פולית חשובה בהריון

אהרון רזון
    02/01/2012

בריכוז גבוה נמצאת בכבד, שמרים, נבט חיטה.
    הכבד גם עתיר ברזל זמין, B12 ואחרים מקבוצת B, וויטמין A, אבץ, סלניום ועוד. מומלץ פעמיים בשבוע במנות קטנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו