יעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ
    מיכלוש
    14/01/2012

אני רציתי לדעת אני שותה במשך היום 5 כוסות נס קפה נטול קפאין אבל אני שותה את זה עם ממתיק דייאט טיפ על בסיס סוכרלוז הנוזלי וחברה אמרה לי שזה גורם להשמנה אפילו אם זה ללא קלוריות והאם יש הבדל שהיא כן שותה RC דייאט ואפילו יותר מ-5 כוסות הרי גם שם יש ממתיק האם בRC זה לא גורם להשמנה או שזה אותה דבר לא משנה אם זה בשתייה דייאט או שאני שותה דדיא טייפ נוזלי בשתייה
    ולא לאמר לי תשובה שזה לא בריא זאת אני יודעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    14/01/2012

שלום,

בשתייה דיאט מדובר בממתיק אחר בשם אספרטיים. מכל מקום עם משתמשים בממתיקים מלאכותיים עדיף לגוון ביניהם.

לא ידוע שממתיקים מלאכותיים גורמים לעליה במשקל.
    שבוע טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתיקים דיאט והשמנה

אהרון רזון
    15/01/2012

מחקר שנערך בהובלת פרופ' הלן הזודה מאוניברסיטת טקסס שבסן אנטוניו ופורסם לאחרונה בכנס השנתי של האגודה האמריקאית לסוכרת, עקב במשך עשר שנים אחר 474 נבדקים. בין היתר, שקלו אותם מעת לעת ומדדו את היקף המותניים שלהם.
    כך התגלה, כי אלו השותים בקביעות משקאות דיאט חוו גידול בהיקף המותניים העולה ב-70% על זה של אלו שאינם שותים אותם. יתרה מכך, ככל שעלתה צריכת משקאות הדיאט, כך גם גברה ההשמנה: היקף מותניהם של צרכנים "כבדים" של משקאות דיאט גדול בקצב העולה ב-500% על זה של אלו שאינם שותים אותם.
    מובן שלא ניתן להסיק מהמחקר כי המשקאות הדיאטטיים הם הסיבה הישירה להשמנה, וההסבר הסביר לתוצאות המחקר הוא כנראה התנהגותי: ניתן להניח שהעלייה במשקל נגרמת על ידי מרכיבים אחרים בתזונה ואורח החיים המשותפים לשותי המשקאות הדיאטטיים. המחקר המדובר לא בדק מאפיינים כאלו, אולם כותביו מעריכים כי ככל הנראה, יש חפיפה גדולה בין שתיית משקאות דיאטטיים להרגלי תזונה ואורח חיים לקויים, המשמשים כמקדמי סיכון לעלייה במשקל - וצריכת משקאות הדיאט במקום משקאות עם סוכר, אין בה כדי "לפצות" על הרגלים אלו.
    עם זאת, גם קשר ישיר יותר בין משקאות הדיאט להשמנה אינו מופרך לחלוטין: ישנם מחקרים מתחום הביוכימיה המצביעים על כך שתחליפי סוכר כגון אספרטיים ואחרים עשויים לפגוע בתאי מוח באזור השולט בצריכת מזון - וכך להוביל לאכילת יתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם זה סטבייה גם יש קשר להשמנה?

מיכלוש
    15/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם זה סטבייה גם יש קשר להשמנה? - תגובה

אהרון רזון
    16/01/2012

ההתייחסות היא לממתיקים מלאכותיים על בסיס כימיקלים. סטיביה ממתיק טבעי בעל ערך קלורי זניח, וככול הידוע ל,י אין מחקר בנדון המצביע על בעיה כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתיקים דיאט והשמנה - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    17/01/2012

כאשר כותבים "מחקרים בתחום הביוכימיה", הקורא הפשוט לא ממש יודע למה הכוונה. ממחקרי in vitro ו/או מחקרים על חיות מעבדה ועד לעובדות בבני אדם, יש מרחק כל כך עצום שבעיני לא מאפשר לרמז על קשר בפורום מסוג זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו