כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    מישהי
    16/02/2012

שלום רב. אני בת 28 שוקלת 95. פניתי לייעוץ דיאטה בקו"פח.
    1. הדיטאנית נתנה לי תפריט בעל אינדקס גליקמי נמון בגלל שיש לי שחלות פוליציסטיות. האם זה נכון? האם אני צריכה לאכול מאכלים דלי סוכר?

2. הדיאטנית אמרה לי לאכול לחם שיפון. האם זה נכון? האם לא הוא משמין ממש?

3. מותר לי כפית אחת של ריבה ללא סוכר. קניתי בסופר ריבה "מופחתת קלוריות" ופשוט זרקתי אותה לפח. טעם של קרטון טחון. האם יש הבדל בין ריבה מופחתת קלוריות לבין ריבה "ללא סוכר"? איפה ניתן לרכוש ריבה דלת סוכר?

תודה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

אהרון רזון
    16/02/2012

1. הדיטאנית נתנה לי תפריט בעל אינדקס גליקמי נמון בגלל שיש לי שחלות פוליציסטיות. האם זה נכון? האם אני צריכה לאכול מאכלים דלי סוכר?
    ****** מלבד הירידה במשקל שהוא תנאי הכרחי לטיפול בשחלות פוליציסטיות, חשוב לאזן את רמות הסוכר ותופעת ההיפראינסולינמיה (רמות גבוהות של אינסולין בדם), לכן מומלץ תפריט בעל אינדקס גליקמי נמוך.

2. הדיאטנית אמרה לי לאכול לחם שיפון. האם זה נכון? האם לא הוא משמין ממש?
    ***** הערך הקלורי של כל סוגי הלחם המלא הוא באותו סדר גודל, לכן ההשפעה על ההשמנה דומה. בכל מקרה, מי שרוצה לרזות צריך לצמצם משמעותית בצריכת לחם.

3. מותר לי כפית אחת של ריבה ללא סוכר. קניתי בסופר ריבה "מופחתת קלוריות" ופשוט זרקתי אותה לפח. טעם של קרטון טחון. האם יש הבדל בין ריבה מופחתת קלוריות לבין ריבה "ללא סוכר"? איפה ניתן לרכוש ריבה דלת סוכר?
    *****הייתי מיעץ לך להמנע מריבה כלשהי. שני הסוגים שציינת מכילים כימיקלים.
    פרי טרי יותר בריא ומשביע יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מישהי
    16/02/2012

תודה על התגובה.

שאלה נוספת-

אם לחם השיפון, כמו כל לחם מלא אחר משמין, איך ייתכן שדיאטנית קלינית של קופ"ח כתבה לי בתפריט שאפשר 1-2 פרוסות בבוקר, 1 ביניים עם ריבה ללא סוכר, ועוד אחת לפני השינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אהרון רזון
    16/02/2012

עד שלוש פרוסות ביום זה סביר. הכמות נקבעת על ידי ההרכב הכללי של התזונה היומית.
    נראה לי שהדיאטנית שלך בסדר. כאמור, הייתי מוותר על הריבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מישהי
    16/02/2012

האם אפשר כפית דבש במקום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה עדיף

אהרון רזון
    16/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו