טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב. אני בת 28 שוקלת 95. פניתי לייעוץ דיאטה בקו"פח. 1. הדיטאנית נתנה לי תפריט בעל אינדקס גליקמי נמון בגלל שיש לי שחלות פוליציסטיות. האם זה נכון? האם אני צריכה לאכול מאכלים דלי סוכר?
2. הדיאטנית אמרה לי לאכול לחם שיפון. האם זה נכון? האם לא הוא משמין ממש?
3. מותר לי כפית אחת של ריבה ללא סוכר. קניתי בסופר ריבה "מופחתת קלוריות" ופשוט זרקתי אותה לפח. טעם של קרטון טחון. האם יש הבדל בין ריבה מופחתת קלוריות לבין ריבה "ללא סוכר"? איפה ניתן לרכוש ריבה דלת סוכר?
תודה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. הדיטאנית נתנה לי תפריט בעל אינדקס גליקמי נמון בגלל שיש לי שחלות פוליציסטיות. האם זה נכון? האם אני צריכה לאכול מאכלים דלי סוכר? ****** מלבד הירידה במשקל שהוא תנאי הכרחי לטיפול בשחלות פוליציסטיות, חשוב לאזן את רמות הסוכר ותופעת ההיפראינסולינמיה (רמות גבוהות של אינסולין בדם), לכן מומלץ תפריט בעל אינדקס גליקמי נמוך.
2. הדיאטנית אמרה לי לאכול לחם שיפון. האם זה נכון? האם לא הוא משמין ממש? ***** הערך הקלורי של כל סוגי הלחם המלא הוא באותו סדר גודל, לכן ההשפעה על ההשמנה דומה. בכל מקרה, מי שרוצה לרזות צריך לצמצם משמעותית בצריכת לחם.
3. מותר לי כפית אחת של ריבה ללא סוכר. קניתי בסופר ריבה "מופחתת קלוריות" ופשוט זרקתי אותה לפח. טעם של קרטון טחון. האם יש הבדל בין ריבה מופחתת קלוריות לבין ריבה "ללא סוכר"? איפה ניתן לרכוש ריבה דלת סוכר? *****הייתי מיעץ לך להמנע מריבה כלשהי. שני הסוגים שציינת מכילים כימיקלים. פרי טרי יותר בריא ומשביע יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אם לחם השיפון, כמו כל לחם מלא אחר משמין, איך ייתכן שדיאטנית קלינית של קופ"ח כתבה לי בתפריט שאפשר 1-2 פרוסות בבוקר, 1 ביניים עם ריבה ללא סוכר, ועוד אחת לפני השינה?
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פודיאטור, בוגר לימודי פודיאטריה באוני` ווסטמיניסטר שבלונדון. יועץ פודיאטרי בכיר ארצי לכף הרגל הסוכרתית בקופ"ח מכבי, מייסד ונשיא העמותה לפודיאטורים וכירופודיסטים, יועץ פודיאטורי למפקד המרפאה בצה"ל... קרא עוד