גזים בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גזים בבטן
    שי מדריך כושר
    23/04/2012

אני בן 28 מתאמן מזה 6 שנים בחדר כושר יש לי תפריט מסודר שאני אוכל לפיו :
    ארוחת בוקר :
    טוסט עם גבינה צהובה או שתי ביצים עם כף קוטג
    ארוחת צהריים :
    אורז מלא עם חזה עוף 200 גרם+ירקות עגבניה ומלפפונים בעיקר
    ארוחה אחרי אימון :
    סלט טונה או 3 פרוסות נקניק פסטרמה עם כף חומוס+ ירקות מלפפונים ועגבניות בעיקר .
    ארוחת ערב :
    קוטג שלם

אני מרגיש קצת נפיחויות מדי פעם בבטן ממה זה נובע ?
    זוהי הרגשה לא נוחה יש לציין שאני אוכל המון ירקות
    וכמה זמן לפני אימון אפשר לאכול ארוחה גדולה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים בבטן

הוספת תגובה

• גזים בבטן - תגובה

אהרון רזון
    23/04/2012

לתופעת הגזים, הרבה סיבות אפשריות. אחת מהן היא אי סבילות ללקטוז, כדאי לבקש אבחון.
    סיבה אחרת היא רבוי סיבים תזונתיים, נסה להפחית ירקות, אם כי אני לא מתרשם שהתפריט שלך כולל יותר מדי, אבל אתה אומר שאוכל המון ירקות.
    יכול להיות שאתה אוכל מהר ובולע אוויר. יש לציין שחלק מן התפריט שלך הוא אוכל מתועש (פסטרמה, נקניק, גבינה צהובה) כשלעצמו לא בריא, ובנוסף הכימיקלים שבמאכלים אלה עשויים לגרום לגזים. כמו כן,החומוס ידוע כמהולל גזים, ואצל חלק מן האנשים גם ביצים, בייחוד שאתה אוכל שתיים ( בלי קשר לסוגיה, מומלץ רק אחת). אני לא רואה פירות בתפריט, אבל אם אתה כן אוכל (זה רצוי), נסה בנפרד בין הארוחות העקריות.
    את הארוחה הגדולה מומלץ לאכול 2 - 3 שעות לפני האימון. מרווח הזמן תלוי בגודל הארוחה מול נפח ועצימות האימון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו