טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בר אני בת 18 שוקלת 53 גובה 162 ס"מ ומעוניינת להוריד קצת במשקלי, בעיקר לשרוף שומנים מיותרים כדי לעצב את הגוף..
אני עובדת בעבודה מאומצת, והבעיה שלי היא שאני לא יודעת איך לשלב ירידה במשקל ביום עבודה, איך לא לגרום לעצמי להשמין, ואיך לא לפגוע בגוף שלי.
אני עומדת על הרגליים כ7 שעות ומרימה דברים כבדים מדי פעם, בהפסקה אוכלת בד"כ לחם עם חביתה וגבינת שמנת או סלט ירקות עם ביצה קשה וטונה..(יש לציין שכמו בכל יום רגיל אני אוכלת ארוחת בוקר נס קפה עם עוגיה או חטיף אנרגיה ,לבית הספר אוכלת לחם מלא עם ממרח כלשהו, וארוחת צהריים כמו למשל עוף עם אורז מלא/ספגטי)
אם אני לא אוכלת אחרי העבודה המאומצת זה יכול להוריד לי במסת שריר ?? כדאי לי בכלל לאכול אחרי העבודה? גם בלי קשר לעבודה מאומצת, אם אני לא אוכלת אחרי פעילות אירובית כמו ריצה או הליכה זה יכול לפגוע לי במסת שריר ?
אשמח לתשובה .. (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
משקלך תקין לחלוטין, אפילו אידאלי. אני מציע לך לחדול מהתעסקות בהורדת עודף משקל מדומה, כי בין היתר היא עלולה להביא להשמנה עתידית אמיתית. בלי קשר, יש מקום לשיפור התפריט: וותרי על גבינת שמנת או המעיטי באכילתה. התרגלי לאכול גבינות עד 5% שומן. עוגיה בבוקר איננה הבחירה הכי מוצלחת. מומלץ לאכול ירקות גם בבוקר. ללחם עם ממרח הוסיפי גם ירק כגון פילפל אדום, חסה, עגבניה וכו". את צריכה לאכול גם ארוחת ערב מאוזנת ומזינה.
אחרי פעילות אירובית עצימה וממושכת חייבים לאכול תוך שעה (אפשר גם קצתי ותר משעה) כדי למנוע איבוד מסת שריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים