טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני רוצה לחטב את הגוף ולהוריד כ15 ק"ג שומן. התחלתי להתאמן בבית (יש לי הליכון ומשקולות) ובניתי לי תוכנית אימונים: 3 פעמים בשבוע אנאירובי (מצאתי תרגילים לכל חלקי הגוף) ו7 פעמים בשבוע אירובי (30 דקות להתחלה). הייתי רוצה להתייעץ לגבי התזונה. אני עובדת רוב ימות השבוע עד 7 בערב וחשבתי לאכול ארוחת ערב מיד כשאני מגיעה הביתה (חלבון+סלט גדול) ואז להתאמן לאחר כשעתיים, לא לאכול שום דבר לאחר האימון וישר ללכת לישון. האם זה בסדר או שהתוצאות יכולות להיפגע? או שעדיף קודם להתאמן על בטן ריקה ואז לאכול את ארוחת הערב בתום האימון (יוצא שאני הולכת לישון על בטן מלאה), במקרה כזה האם בסדר לשתות קפה עם חלב לפני האימון? מה עדיף?
כמו כן, האם כשרוצים להוריד באחוזי השומן בגוף ולהתחטב, מותר לשתות קפה עם חלב (כל עוד נשארים במסגרת הקלורית המותרת) באופן חופשי לאורך היום (גם בין הארוחות) או שזה משפיע על ההורמונים (אינסולין למשל) ויכול לפגוע/להאט את שריפת השומנים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שתי הארוחות חשובות. לפני האימון (כשעתיים, כפי שאת עושה) הארוחה צריכה להיות מבוססת על פחמימות עם מעט חלבון. 15-30 דקות לפני האמון מומלץ פרי, למשל בננה. תוך כמה דקות מסיומו, אכלי 2-3 תמרים ותוך שעה ארוחה משולבת פחמימות-חלבון. צריך למעט בשתיית קפה, ורצוי אף להמנע. אם כבר, רק בין הארוחות כי אחרת יש פגיעה בספיגת המינרלים ממאכלים אחרים. בכל מקרה אין לשתות קפה עם חלב בגלל אותה הסיבה. (מניעה או הפחתה ניכרת של ספיגת הסידן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
שיקומי שיניים מורכבים
דר` מאיר ממרייב סיים את לימודי רפואת השיניים בהצטיינות ב1992.
כיום הינו בעל קליניקה פרטית וסמנכ״ל פיתוח של חברת שתלים בינלאומית.
במסגרת עבודתו, מבצע טיפולים אסטטיים ושיקומי ... קרא עוד