מתאמנת מתחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתאמנת מתחילה
    אנה
    13/05/2012

אני רוצה לחטב את הגוף ולהוריד כ15 ק"ג שומן.
    התחלתי להתאמן בבית (יש לי הליכון ומשקולות) ובניתי לי תוכנית אימונים: 3 פעמים בשבוע אנאירובי (מצאתי תרגילים לכל חלקי הגוף) ו7 פעמים בשבוע אירובי (30 דקות להתחלה).
    הייתי רוצה להתייעץ לגבי התזונה. אני עובדת רוב ימות השבוע עד 7 בערב וחשבתי לאכול ארוחת ערב מיד כשאני מגיעה הביתה (חלבון+סלט גדול) ואז להתאמן לאחר כשעתיים, לא לאכול שום דבר לאחר האימון וישר ללכת לישון. האם זה בסדר או שהתוצאות יכולות להיפגע? או שעדיף קודם להתאמן על בטן ריקה ואז לאכול את ארוחת הערב בתום האימון (יוצא שאני הולכת לישון על בטן מלאה), במקרה כזה האם בסדר לשתות קפה עם חלב לפני האימון? מה עדיף?

כמו כן, האם כשרוצים להוריד באחוזי השומן בגוף ולהתחטב, מותר לשתות קפה עם חלב (כל עוד נשארים במסגרת הקלורית המותרת) באופן חופשי לאורך היום (גם בין הארוחות) או שזה משפיע על ההורמונים (אינסולין למשל) ויכול לפגוע/להאט את שריפת השומנים?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתאמנת מתחילה

הוספת תגובה

• מתאמנת מתחילה - תגובה

אהרון רזון
    15/05/2012

שתי הארוחות חשובות. לפני האימון (כשעתיים, כפי שאת עושה) הארוחה צריכה להיות מבוססת על פחמימות עם מעט חלבון. 15-30 דקות לפני האמון מומלץ פרי, למשל בננה.
    תוך כמה דקות מסיומו, אכלי 2-3 תמרים ותוך שעה ארוחה משולבת פחמימות-חלבון.
    צריך למעט בשתיית קפה, ורצוי אף להמנע. אם כבר, רק בין הארוחות כי אחרת יש פגיעה בספיגת המינרלים ממאכלים אחרים. בכל מקרה אין לשתות קפה עם חלב בגלל אותה הסיבה. (מניעה או הפחתה ניכרת של ספיגת הסידן)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו