טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי ישנם קורנפלקסים ועוגיות שללא סוכר ובמקום הסוכר יש ממתיק לרוב מלטיטול לפי מה שראיתי השאלה שלי מה עדיף? מה ההבדל? בהתייחס לאוכלוסיה רגילה כמוני ללא סכרת או ערכיי סוכר גבוהים בדם, ובהתייחס לכך שאני במשקל נורמאלי לא שואפת לרדת במשקל אלא אפילו לעלות מסת שריר מה ההמלצה? תודה
(יודעת כמובן שקורנפלקס ועוגיות נחשבים למאכלים תעשייתים שאינם מומלצים כחלק משמירה על תזונה נכונה אך בכל זאת באכילה של מוזנות אלו לא באופן יומיומי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את עושה לי עבודה קלה ונותנת בעצמך את התשובה. מאחר ואני מכיר את הנתונים ואורח החיים המוקפד שלך, לא נשאר לי אלא לחזק את עמדתך. כן אפשר בכמות מתונה ולא על בסיס יומיומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לגבי ממתיקים טבעיים כגון מייפל, סילאן, דבש אין הבדל קלורי, ולפעמים בתחליפים אלה יש יותר קלוריות מאשר בסוכר עבור אותה מידת מתיקות. מביחנה תזונתית, ההבדלים אינם משמעותיים. במה שנוגע לממתיקים מלאכותיים, הערך הקלורי זניח, אולם כאשר צורכים אותם על בסיס יומי בכמות גדולה, בהיותם כימיקלים, עלולים לגרום נזק בריאותי. המחמירים, למשל נטורופתים, מייחסים להם השפעה הרסנית אפילו בצריכתם בכמות קטנה, או בכלל. אני לא תומך בגישה קיצונית זו, אך עבור אנשים כמוך (ספורטאים ללא בעיית גזרה), למרות הקלוריות, עדיף סוכר או ממתיק טבעי אחר (כמובן בכמות קטנה) על ממתיקים מבוססים על כימיקלים.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים