מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הבעיה?פנינה04/07/2012
אני בת 44 שוקלת כ 75 קילו
במשך קרוב ל 3 שנים אני מנסה להפחית ממשקלי ללא הצלחה
האכילה שלי ללא בשר ועוף התייעצתי עם דיאטנית מהקופה שהרכיבה תפריט
אבל המשקל דווקא עלה
מבחינה בריאותית אני בריאה רק אנמית מאוד ערכי ברזל,פרטין וכ'ו מאוד נמוכים
אני לוקחת כדורי ברזל,
איך זה שלמרות כל המאמצים וההשתדלויות המשקל תקוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הבעיה? - תגובה
אהרון רזון05/07/2012אין מספיק נתונים שיעזרו לי לענות באופן מלא על שאלתך. אני לא יודע מה עודף המשקל שלך (את לא מוסרת גובה) ואם את למודת דיאטות. כמו כן את לא מציינת תפקוד בלוטת התריס. גם לא ברור לי אם את נמנעת גם מאכילת דגים.
על פניו, חסר בברזל, ואני מניח גם B12, נוצר מהעדר בשר (אולי גם דגים) בתזונה.
החסרים האלה הם גורמים לאנמיה שאת חייבת לפתור בעדיפות ראשונה.
הערה נוספת: נטילת תוסף ברזל יכולה להיות בעיתית, הן בגלל תופעות לוואי, הן בגלל
יעילות נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון בוקר טוב
פנינה05/07/2012תודה על תגובתך המהירה, גובהי 1.67
למודת דיאטות כמובן שקוראים לזה אורך חיים
בוקר בקיץ 3 פירות + מיץ גזר
צהריים סלט ירקות +צפתית או טונה + קרקר כוסמין סך קלוריות של הקרקר 230 גרם ל-50 גרם בדרך כלל עד סוף היום אני צורכת 100 גרם
ערב בדר"כ יוגורט +פיטנס
בין לבין יש נישנושים מתוקף עבודתי (יש לי קייטרינג) טעימות של הבישולים
הכל בגבולות מאחר ואני מאוד מודעת לרצון לרזות
חשוב לי לציין ששעות הארוחה לא מסודרות אלא משתלבות תוך עבודה
אין מתוקים בבית למעט מעט פירות יבשים
באם יש צורך באינפורמציה נוספת העביר בשמחה
אני מניחה שכבעל ניסיון בנושא אתה מבין את התסכול מאי ירידה במשקל.
ציינת שאינך מצדד בתוספי ברזל, מה האלטרנטיבה לדעתך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון בוקר טוב - תגובהרי
אהרון רזון05/07/2012נישנושים לא עושים טוב להרזיה כיוון שבד"כ אוכלים יותר ממה שחושבים. החליפי אותם בארוחות ביניים מסודרות. מתאור התפריט, אני מסיק שאת צימחונית + דג, אבל למה את לא אוכלת ביצים? מומלץ לאכול 4 ביצים בשבוע(חלבון ביצה חופשי), ואם רמת הכולסטרול תקינה, אף יותר. זה עוזר להספקת ברזל, B12 ורכיבים חשובים אחרים.
ארוחת הבוקר שלך לא מאוזנת. יש לאכול רק פרי אחד + סלט ירקות או לפחות פילפל אדום + חצי קופסה קוטג'\גבינה עד 5%.
בצהריים סלט גדול מגוון עם 2 כפיות שמן זית + דג טרי צלוי או מבושל ללא רוטב (לפחות 3 פעמים בשבוע). אם את רוצה לראות תוצאות, וותרי על הקרקר. אפשר להוסיף ירקות מבושלים כתוספת.
ערב: סלט כמו בצהריים + ביצה + פרוסת לחם מחיטה מלאה + גבינה בולגרית 5%\יוגורט טבעי.
ארוחות ביניים: פרי+ יוגורט טבעי או פרוסת לחם מלא מרוחה באבוקדו\גבינה + פרי.
הנ"ל הם רק דוגמאות של תפריט, כמובן אפשר לגוון. העיקרון הוא שלפחות הארוחות העיקריות יכילו גם חלבון. למשל עכשיו את לא אוכלת חלבון בבוקר.
אם לא תתרגלי לאכול ארוחות מסודרות ולהמנע מנישנושים, יהיה לך קשה לרזות.
פעילות גופנית סדירה היא הכרחית להרזיה בריאה ובעיקר לשמירה לאורך זמן.
אם תרבי באכילת דג וביצים, מצב הברזל ישתפר, אך כנראה שיהיה צורך גם בתוסף.
המצב האידאלי היה אילו היית אוכלת כבד 2-3 פעמים בשבוע (בימים שאת לא אוכלת
חלמון ביצה). הוא מכיל הרבה ברזל שספיגתו מרבית. במקרה הזה רואים שיפור משמעותי תוך כמה שבועות, בהנחה שאין מצב רפואי המקשה על ספיגת הברזל. חבל שאת מנועה מאכילת בשר, כולל כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)