טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום,
יש לי נשירת שיער כארבעה חודשים, אני מרגישה שאיבדתי כמויות רבות, וכמעט ולא נותר לי שיער.
עקב כך הלכתי לעשות בדיקות דם לראות אם חסר לי משהו, אולם הכל תקין!!
מה זה אומר? יש לציין שאני בתת משקל, (לא נוראי של כ 2-3 ק"ג).
ועוד שאלה- בבדיקת TSH יצא ערך של 2.27, מה זה אומר, האם הבלוטה איטית וזה חילוף חומרים איטי? או הפוך?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למרות שבדיקות הדם יצאו תקינות אני כן ממליצה לך לקחת מולטי ויטמין שמיועד לחיזוק השיער כדוגמת רוטס HR. ויחד עם את לבדוק את התפריט שלך האם הוא מאוזן ומספק. במקביל אם את מרגישה שאין שיפור אולי כדיי לפנות לרופא עור . לגבי TSH זהו ערך תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בנוגע ל TSH מה זה אומר על חילוף החומרים שלי שהוא איטי או מהיר? כי אני יודעת שאם הבלוטה עובדת לאט או משהו כזה, אז קל יותר לעלות במשקל.
אני לוקחת מולטיויטמין של מכבי, אך הנשירה ממשיכה.
ועוד דבר, האם שמעתם על מינוקסי? מה זה? האם זה עם מרשם רופא?
תודה רבה!!
רמת TSH אצלך היא ממוצעת פחות או יותר, אך כדי לקבל תמונה מלאה של השפעת בלוטת התריס על הקצב המטבולי צריך להתחשב גם בהורמון T4. רמה גבוהה של T4תומכת בקצב מטבולי מהיר, והפוך לגבי רמה נמוכה. לנשירה\התקרחות נשית ישנן הרבה סיבות אפשריות. מולטיוויטמין אינו אחד מהפתרונות העדיפים, תהיה הסיבה מה שתהיה. גם בלי קשר לבעיה שלך, במקרה של חסר בוויטמין\מינרל מסויים, העדיפות הראשונה היא הפתרון התזונתי. רק במקרה של אילוצים רפואים או חסר חמור, לוקחים (לפי המלצת רופא) את הוויטמין או המינרל הספציפי במינון המתאים, ולא מולטיוויטמין שבו המינונים קבועים וגם מקבלים רכיבים לא נחוצים או אפילו מזיקים. בבדיקות הדם צריך להתייחס במיוחד לאבץ, וB12 וגם B3, B6 וברזל. ובמקרה של רמה נמוכה,יש לשפר את התזונה בהתאם. במקרה של חסר משמעותי, גם תוסף אבץ בא בחשבון. לגבי מינוקסי, התרופה משפרת את המצב באופן זמני רק אם הסיבה היא הספקת דם בחסר אל זקיקי השערות, על ידי כך שאמורה להרחיב את כלי הדם ולשפר את הספקת חומרי הגלם לבניית השער. יש לציין שאם הפסקת הטיפול, הנשירה מתחדשת, לעתים בקצב מוגבר.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בן 35, אב לנועם ואור, בעל ותק של 20 שנים בענף מוצרי התינוקות. לשעבר מנכ"ל בייבי קלאב. כיום עוסק במתן יעוץ ליבואנים ועסקים בתחום מוצרי התינוקות.... קרא עוד