שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות
    שאלות
    07/09/2012

שלום, יש לי נשירת שיער כארבעה חודשים, אני מרגישה שאיבדתי כמויות רבות, וכמעט ולא נותר לי שיער. עקב כך הלכתי לעשות בדיקות דם לראות אם חסר לי משהו, אולם הכל תקין!! מה זה אומר? יש לציין שאני בתת משקל, (לא נוראי של כ 2-3 ק"ג). ועוד שאלה- בבדיקת TSH יצא ערך של 2.27, מה זה אומר, האם הבלוטה איטית וזה חילוף חומרים איטי? או הפוך? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

אפרת סויסה הרוש
    07/09/2012

למרות שבדיקות הדם יצאו תקינות אני כן ממליצה לך לקחת מולטי ויטמין שמיועד לחיזוק השיער כדוגמת רוטס HR. ויחד עם את לבדוק את התפריט שלך האם הוא מאוזן ומספק.
    במקביל אם את מרגישה שאין שיפור אולי כדיי לפנות לרופא עור .
    לגבי TSH זהו ערך תקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שאלות
    07/09/2012

בנוגע ל TSH מה זה אומר על חילוף החומרים שלי שהוא איטי או מהיר? כי אני יודעת שאם הבלוטה עובדת לאט או משהו כזה, אז קל יותר לעלות במשקל. אני לוקחת מולטיויטמין של מכבי, אך הנשירה ממשיכה. ועוד דבר, האם שמעתם על מינוקסי? מה זה? האם זה עם מרשם רופא? תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אהרון רזון
    07/09/2012

רמת TSH אצלך היא ממוצעת פחות או יותר, אך כדי לקבל תמונה מלאה של השפעת בלוטת התריס על הקצב המטבולי צריך להתחשב גם בהורמון T4. רמה גבוהה של T4תומכת בקצב מטבולי מהיר, והפוך לגבי רמה נמוכה.
    לנשירה\התקרחות נשית ישנן הרבה סיבות אפשריות. מולטיוויטמין אינו אחד מהפתרונות העדיפים, תהיה הסיבה מה שתהיה. גם בלי קשר לבעיה שלך, במקרה של חסר בוויטמין\מינרל מסויים, העדיפות הראשונה היא הפתרון התזונתי. רק במקרה של אילוצים רפואים או חסר חמור, לוקחים (לפי המלצת רופא) את הוויטמין או המינרל הספציפי במינון המתאים, ולא מולטיוויטמין שבו המינונים קבועים וגם מקבלים רכיבים לא נחוצים או אפילו מזיקים.
    בבדיקות הדם צריך להתייחס במיוחד לאבץ, וB12 וגם B3, B6 וברזל. ובמקרה של רמה נמוכה,יש לשפר את התזונה בהתאם. במקרה של חסר משמעותי, גם תוסף אבץ בא בחשבון.
    לגבי מינוקסי, התרופה משפרת את המצב באופן זמני רק אם הסיבה היא הספקת דם בחסר אל זקיקי השערות, על ידי כך שאמורה להרחיב את כלי הדם ולשפר את הספקת חומרי הגלם לבניית השער. יש לציין שאם הפסקת הטיפול, הנשירה מתחדשת, לעתים בקצב מוגבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

שאלות
    15/09/2012

מבחינת TSH, התוכל להסביר לי יותר לאן נוטה הכף? האם חילוף החומרים נוטה להיות איטי יותר או מהיר יותר, בערך? רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

אהרון רזון
    15/09/2012

ציינתי ש TSH ממוצע, לכן מבחינתו הקצב המטבולי ממוצע, אך שימי לב על מה שכתבתי על T4. בד"כ T4מופיע ברשימת הבדיקות, אחרת בקשי בדיקת דם חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו