טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני די מבין בתזונה, אבל יש לי כמה שאלות שאין פותר אותן עדיין, ואל תפנו אותי בבקשה לפורומים אחרים, ובבקשה תפרטו לי בתשובה על כל שאלה שאציג, תודה.
אני שוקל 62 גובה 1.69 ו16.5 אחוזי שומן, ומתאמן משקולות 3 פעמים בשבוע במשך שעה ורבע למטרת חיטוב. 2 פעמים בשבוע ריצה במהירות 10 למשך 15-20 אחרי האימון משקולות
1)מהו הכמות המומלצת לסיבים תזונתיים ומהו המקסימום שאפשר לצרוך, וגם לעניין בארוחה של 3 שעות לפני אימון ואחריה שעה מהאימון.
2)חישוב החלבון המלא, אני יודע שצריך לשלב בין קטניה לדגן כדי שיהווה חלבון מלא, ולא חייב באותו ארוחה לשלב, אלא במהלך היממה, מהו הייחוס שעושים בין הקטניה לדגן, 2-1 לטובת הדגן בסיכום של היממה?
3)כמה ייחשב מבחינת חלבון מלא, אם ידוע שצרכתי במהלך היום 100 גרם קטניה שרשום שיש בה 25 גרם חלבון, ו200 גרם דגן שרשום שיש בזה 12 גרם חלבון ל100 גרם, ככה שיוצא 24 גרם חלבון בדגן.מחשבים 25 בקטניה+ 24 בדגן? או שלא כך מחשבים?
4)אם אני רץ במהירות 10 קמ"ש אחרי אימון משקולות שעשיתי, מתי צריך לצרוך את החלבון שלאחרי האימון, לפני הריצה או אחרי הריצה? או שעושים משהו אחר לגמרי? בבקשה אם תוכלו לפרט בתשובה על שאלה ושאלה. במיוחד בשאלה 3 שהאם מחשבים חלבון בדגנים ובקטניות כל אחד בנפרד. תודה תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני אנסה לענות לך למרות שאין תשובות מדוייקות לכל השאלות: 1) הכמות המומלצת לסיבים תזונתיים היא כ-15 גרם לכל 1000 קק"ל או 25 -30 גרם ליום. 2) קטניות מכילות יותר חלבון מאשר דגנים ולכן ככל שתאכל יותר קטניות - תצרוך למעשה יותר חלבון. העניין הוא שהקטניות (פרט לסויה) מכילות חלבון לא איכותי וכדי להפוך אותו לאיכותי הגוף צריך חומצות אמינו שחסרות שם, אך נמצאות בדגנים. אין לי מידע על יחס מדויק שצריך אבל סביר שיותר קטניות יתנו יותר חלבון. החישוב של כמות החלבון שעשית הוא נכון אבל כמה ממנו בדיוק הופך על ידי הגוף "לחלבון איכותי" - אין לי תשובה. לא בטוחה שאפשר לבדוק. 3) חלבון צריך לצרוך לאורך כל היום במנות (לא בבבת אחת). רצוי שתיהיה מנת חלבון עד שעה לאחר האימון גם מלווה במנת פחמימות (שייסיעו לניצול טוב יותר של החלבון בתאים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים