אי סבילות ללקטוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי סבילות ללקטוז
    אנונימית
    25/01/2013

שלום,
    בצעתי בדיקה ונמצא שיש אי סבילות ללקטוז, מה שאומר שאני צריכה להסיר לגמרי מוצרים המכילים לקטוז מהתפריט שלי.
    אשמח בבקשה לדעת אילו מוצרים מכילים לקטוז?
    כמו כן אני צריכה להוריד קטניות מהתפריט גם כן. אני לא יודעת מה הן קטניות ולא מצליחה למצוע מידע שיפרט אלא רק מידע מתומצת כמו עדשים, חומוס וכיוצ"ב... כך שאני לא יודעת מה הן קטניות ואשמח בבקשה לדעת.
    האם גם אורז נחשב קטניות? וגרעיני אבטיח / חמניה?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי סבילות ללקטוז

הוספת תגובה

• לקטוז

שגר
    26/01/2013

תאכלי קוטג אין בו הרבה לקטוז
    קטניות הן גרעינים שגדלים בתוך תרמילים:
    שעועית אפונה חומוס בטנים
    מי שאסור לו קטניות- יש לו עודף פורינים/ חומצת שתן.
    תשאלי את הרופא על בדיקות בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הקטניות

הראל
    26/01/2013

קטניות= חלבונים מהצומח.
    קטניות זה עדשים, חומוס מבושל, שעועית לבנה, פולי סויה, קינואה, מאש ויש עוד.
    אורז לא נחשב לקטניות (חלבונים), אלא אורז נחשב לפחממות (כמו בורגול, כוסמת וכו׳). גרעיני אבטיח וחמניה נחשבים לשומנים כמו שאר הגרעינים.
    לפי מה שאני זוכר רגישות ללקטוז זה לסוכר חלב, באופן אישי הייתי ממליץ לך להמנע לגמרי ממוצרי חלב, להמנע מגבינות, מעדנים, שתיית חלב ובכל מה שנמצא בו חלב. חלב הוא מקור ראשון למחלת הסרטן ומקור שמזיק מאוד לגוף האדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות ללקטוז - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    27/01/2013

שלום,
    בדרך כלל רגישים ללקטוז לא חייבים להוריד לחלוטין את כל דברי החלב מהתפריט. לרוב מסתדרים טוב מאוד עם יוגורט ביו ובכך לקבל גם סידן מהם. התכולה הגבוהה ויותר של לקטוז נמצאת בחלב, לאחר מכן יוגורטים (אבל כאמור, שווה לעשות ניסיון עם יוגורט ביו), לאחר מכן גבינה לבנה, קוטג' ובגבינה צהובה ישנם כמויות לא גדולות של לקטוז.
    לא ברור למה עליך להוריד גם קטניות אבל הכוונה לפול, אפונה, עדשים, שעועית לבנה, חומוס וסויה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו