ק"ג עקשנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ק"ג עקשנים
    מוריה ניסנוב
    06/02/2013

שלום,
    אני בת 22, הגובה שלי הוא 1.72 ואני שוקלת בד"כ 55-56.
    החורף העליתי מעט במשקל ואני עומדת על 57-58.
    אני עושה ספורט 3 פעמים בשבוע באופן קבוע (כבר כמה שנים), כשעה של אימון אירובי (זומבה, מדרגה, ריצה ועוד..)
    התזונה שלי היא די מסודרת אך בגלל אורך החיים שלי יוצא שאני ערה כבר מ6 בבוקר והולכת לישון ב23:00 בלילה - הרבה שעות להיות בהן רעבה, אני מרגישה צורך לאכול כל שעתיים (ארוחה יכולה להיות גם פרי או כוס קורונפלקס ללא סוכר) אך במצטבר זה יוצא המון ארוחות (5-6 ביום) והמון אוכל במהלך היום וקשה לי להאמין שאני אצליח לרזות מזה עד הקיץ. בגלל הספקות שעולים לי יוצא שכל שבוע - שבוע וחצי אני נשברת כי איני רואה ירידה במשקל ואז אוכלת המון באותו היום, מה שבא לי וכמה שבא לי (כמובן מצטערת מאוד יום למחרת).

בסוף אני מאוד רוצה לרדת 3-4 קילו במשקל לקראת הקיץ ולא מצליחה: ברור שבתור התחלה צריך להפסיק עם התקפי האכילה שמגיעים מהתסכול של הדיאטה - ואני אעבוד על זה. אך מה לעשות לגביי התזונה והספורט? האם כדאי להגדיל את כמות הפעמים שאני עושה בהן ספורט? (אני מפחדת שריבוי בספורט יעמיס עליי ויגרום לי להפסיק לגמרי מתוך מיעוס) האם עליי להפסיק את האכילה כל שעתיים במהלך היום גם אם אני מרגישה רעב וכך להקטין את הקיבה שלי ולהרגיל אותה לתזונה אחרת?
    אני מוכנה להתחייב לכל דבר שידרש ולהתמיד בו - רק חשוב לי לדעת שזה מה שיוביל אותי אל היעד בסופו של דבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ק"ג עקשנים

הוספת תגובה

• ק"ג עקשנים - תגובה

אהרון רזון
    06/02/2013

את קרובה לגבול התחתון של טווח המשקל התקין. לא ברור לי למה זה חשוב לך להגיע לתת-משקל. אסתטי וסקסי או לא, זה עניין של טעם, אבל בריא בטוח שלא.
    פרוש הקילוגרמים העקשינים הוא שהגוף מגן על עצמו, וטוב שכך. בקיצור, את לא צריכה לרזות אלא להמשיך בפעילות הגופנית המבורכת (רצוי להוסיף גם פעילות אנאירובית) ולאכול בריא בלי להרעיב את עצמך, כי אחרת התוצאה תהיה הפוכה, כלומר יהיו לך יותר ויותר התקפי זלילה שלא תוכלי לעמוד להן. לא רק שאין בעיה לאכול 5-6 פעמים ביום, אלא זה מומלץ.
    ואל תשכחי, דיאטות הרזיה ללא צורך מובילות לרוב להשמנה עתידית, ובמקרים גרועים יותר, להפרעות אכילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו