גמילה מכדור שגרם להשמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מכדור שגרם להשמנה
    רן
    10/02/2013

שלום,
    אני בן 34. מזה שנים רבות (מעל 10 שנים) שהייתי נוטל כדור נוגד דיכאון בשם רמרון (30/45 מ"ג לסירוגין). החל מלפני שבוע, בליווי פסיכיאטר ובעצתו, התחלתי בתהליך גמילה מהכדור לגמרי.

כשהתחלתי לפני שנים בנטילת הכדור, באופן מיידי חל שינוי משמעותי במשקל גופי. מאדם רזה מדי (אפילו הייתי עושה דיאטות השמנה...) מבנה גופי השתנה מאוד ועליתי במשקל. בהתחלה למשקל רצוי ואידיאלי, ובהדרגה עם הזמן למשקל עודף, כשהשיא הוא לאחרונה, עם כ-10 ק"ג עודפים. יש לציין שהעליה במשקל לא נוצרה בעקבות שינויים בהרגלי התזונה, אלא משייכים זאת לשינוי בקצב חילוף החומרים הנגרם כתוצאה מהכדור.

הייתי שמח להוריד מהמשקל העודף, ושאלתי היא - האם לצפות לירידה במשקל כתוצאה מהפסקת הנטילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מכדור שגרם להשמנה

הוספת תגובה

• גמילה מכדור שגרם להשמנה - תגובה

אהרון רזון
    11/02/2013

קשה לנבא, כי התגובה להפסקת הטיפול התרופתי היא אינדיבידואלית. בד"כ יש שיפור בקצב המטבולי, אך אין ביטחון לגבי חזרתו למצב שקדם להתחלת הטיפול.
    פעילות גופנית סדירה תעזור משמעותית להרזיה וגם למצב הרוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו