טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בעברי העליתי כאן שאילתה בנושא תזונה בדמות NUTREN. כך שאני מניח כי מי מכם מכיר אותי.
כאמור, אני "סובל" ממחלת ניוון שרירים המקשה עליי לצרוך מזון רגיל, על כן בעברי צרכתי נוטרן, וכיום אנשור בטעם שוקולד.
לצד הבעיות האובייקטיביות שלי, אני לא ממש נוהג בחוכמה וצורך נס-קפה בכמויות אדירות, לא שותה מים (בכלל), ומה הפלא ששנתי לא איכותית. זה נגמר - החלטתי להיפטר מכל ההרגלים הרעים, ואני אשמח למעט הכוונה:
-- הבנתי שבשוקולד יש קפאין, ואני צורך כשלוש פחיות ביום, כשהאחרונה ב-9 בערב. האומנם באנשור יש קפאין?
--אין לי בעיה לסיים את כל הפחיות עד 4 אחר הצהריים ואת ארוחת הערב שלי - שאינה כוללת טיגון - לאכול בערב, אולם תהיתי אם תוכלו לייעץ מה היא השעה הכי מאוחרת שאפשר לאכול, מבלי שהדבר יפריע להירדם
--שאלה אחרונה: אני רוצה לוותר קליל על נס-קפה. הבנתי שקפאין חיוני לאדם, הכצעקתה?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
ב-18 שנות עבודתי ביד שרה, שימשתי בתפקידי ניהול מגוונים. מזה כ-6 שנים אני מנהלת השאלה אזורית בגוש דן וירושלים ואחראית על יותר מ-200,000 השאלות פריטי ציוד רפואי בשנה. בתפקידי אני מתעסקת רבות באיכות וסוג... קרא עוד