טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
התחלתי דיאטה לפני כשבוע, הדיאטה כוללת תזונה מאוזנת תוך כדי המנעות מוחלטת מסוכר (למעט פירות) וניסיון המנעות כמה שיותר מגלוטן. הפסקתי עם כל המתוקים והבורקסים והשטויות שהייתי מלעיטה את עצמי כל יום. השינוי הכי גדול בדיאטה היה בעצם בשתייה- עד לפני כשבוע לא נגעתי בכלל במים והייתי שותה בקבוק קטן של שתייה מתוקה לכל היום וזהו. היום אני מקפידה על שתייה מרובה של מים לאורך כל היום.
היום מדדתי את עצמי (כן, מודה, ניסיתי לרמות את המערכת ולהשקל גם בלילה וגם בבוקר) אך עליתי במשקל ביותר מקילו.
הכיצד זה ייתכן? מדובר פה על הבדל מהותי- מכל יום לדחוף כמה עוגות, בורקסים, עוגיות וקרואסנים לעבור למצב שאין מתוקים כאלה כלל. ממצב של מיעוט בשתייה וגם אז- רק מתוקה לשתיית מים בלבד.
יכול להיות שהגוף צובר נוזלים ומכאן נובעת העליה? חשוב לי לציין שאין פה הלם או משהו של הגוף שהוא הגיע למצב של צבירת מזון... אני אוכלת, ואני אוכלת נכון ואני מקפידה על שלוש ארוחות+פירות כנישנושים באמצע.
מה אומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
צבירת נוזלים היא אחת האפשרויות. זה קורה אצל אנשים מסויימים (ובעיקר נשים בגלל המחזור) עם שינוי רדיקלי בתזונה וריבוי שתייה. את בדרך הנכונה וההרזיה תגיע. מומלצת פעילות גופנית יומית אירובית ואנאירובית להזנקה וזירוז ההרזיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
התפריט שלך נראה מאוד בריא אבל את צריכה להתאים אותו גם לחיים שלך (זה כמו חולצה - מה שנראה טוב על מישהי אחת לא תמיד ייראה טוב על מישהי אחרת כי לכל אחת גוף אחר). בדיאטות הקודמות שלי הייתי עושה אותו דבר בדיוק - שבוע אוכלת כמו נזירה, הגוף שלי כועס עלי שהפסקתי עם הפינוקים, אני רואה שלא ירדתי גרם ואז נשברת וחוזרת לאכול כרגיל. הדיאטנית שלי חקרה אותי בפגישה הראשונה על החיים שלי ורק אחר כך הרכיבה לי תפריט אישי והנחיות לפעילות גופנית. זה גם טוב שיש מישהי שאת יכולה להתקשר אליה כשקשה לך או כשאת מרגישה שאת עומדת להישבר. רק ככה הצלחתי להוריד 7 ק"ג, בחיים לא חשבתי שאני אתמיד ככה :)
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד