עד כמה בטוח לאכול עופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד כמה בטוח לאכול עופות
    שלומי
    24/06/2013

אני אוכל כ250 גרם עוף ביום לערך עד כמה זה בטוח ,
    קראתי שיש חומרים מסרטנים וכולי אני כבר לא יודע מה נכון ,
    אני אוהב מאוד עוף ואני אוכל את זה במסגרת האימונים שלי כבר שנים ,
    בנוסף מה לגבי ביצים ומוצרי חלב ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עד כמה בטוח לאכול עופות

הוספת תגובה

• עד כמה בטוח לאכול עופות - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    24/06/2013

שלומי שלום,
    הידיע שנמצא קדמיום בעופות מאוד לא סימפטית ודורש בדיקה יסודית של הרשויות. על פי הידיעה המתכת נמצאה ב-1.3% מהדגימות של כבד עוף. יש להדגיש שתרופות וכו עוברות דרך הכבד ולכן לא רצוי לצרוך חלק זה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה בטוח לאכול עופות - תגובה

אהרון רזון
    24/06/2013

כעיקרון התזונה צריכה להיות מגוונת, בין היתר בגלל אפשרות שמוצרים מסויימים עלולים להכיל חומרים לא טובים ואפילו מסרטנים כפי שדווח לאחרונה לגבי שורה של דברי מאכל,
    בראש ובראשונה עוף, בו נמצאה גם כמות גדולה ומסוכנת של קדמיום (מתכת כבדה שנאגרת בגוף). אפילו בלי קשר לנאמר לא מומלץ לאכול עוף כל יום, כי לא נשאר מקום למאכלים אחרים מאותה קטגוריה, אך שונים מבחינת סוג וכמות וויטמינים, מינרלים ותרכובות שונות. מומלץ פעם, פעמיים בשבוע בקר טרי איכותי ורזה שערכו התזונתי עולה על העוף, וכמו כן דג איכותי טרי פעמיים. לא חייבים כל יום בשר\דג, אפשר לגוון עם סוג חלבון אחר כגון קטניות יחד עם דגנים מלאים וגם מאכלים חלביים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו