טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אם ב100 גרם גבינה לבנה 5% יש בערך 3 גרם שומן רווי ו- 15(!) מ"ג כולסטרול, אך 95 גרם סידן ובחטיף קטן של גלידת יוגורט יש בערך את אותה כמות של שומן, יחד עם 5.2 מ"ג כולסטרול, אך 142 גרם סידן - האם ייתכן שחטיף גלידת יוגורט יותר בריא מגביע של גבינה לבנה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ביוגורט יש 22 מ"ג פחמימות ובגבינה רק 5.2. אבל השומן הרווי ביוגורט הוא 1.73 ובגבינה 3.3. הנתרן בגבינה הוא 260 וביוגורט רק 58. על פניו נראה כי הפרוזן יוגורט (של פלדמן) בריא יותר אבל זה נשמע לי מוזר לאור הדיעה הרווחת - אם כן מה נכון? אני אמנם בת 30 אבל יש לי נטיה לכולסטרול ואני חוששת להרבות במאכלים שיש בהם הרבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הערה: לא 22 מ"ג אלא גרם. (פחמימות, חלבון ושומן נמדדים בגרמים). לא תמיד יש לסמוך על הערכים כתובים על האירזה, אבל אם זה נכון או קרוב למציאות, לכאורה הגלידה הנ"ל יותר בריאה, אך מה עם הסוכר? יש להניח שההבדל המשמעותי בכמות הפחמימות זה הסוכר שבגלידה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים