בעיית משקל קשה אצל אמא שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית משקל קשה אצל אמא שלי
    אל
    17/08/2013

אמא שלי במשך 15 שנה עשתה דיאטות שונות והתאמנה (ועדיין מתאמנת) בחדר כושר, והצליחה לשמור על משקל תקין פחות או יותר.
    בגיל 50, התחילה להעלות במשקל בצורה דרסטית (20 קילו בחודשיים!!).
    אמא שלי הלכה לדיאטנית קלינית יקרה שנחשבת למאוד טובה בתחומה.
    הדיאטנית אמרה לה שבגלל שבמשך כל ה15 שנים האחרונות אמא שלי עשתה הרבה דיאטות שונות ומגוונות, הגוף "השתגע" וכעת בגיל המעבר הגוף כבר לא מגיב לדיאטות האלה.
    בטיפול אצל אותה דיאטנית במשך חצי שנה, הצליחה אמא שלי להוריד חודש ראשון 3 קילו, ואחרכך שוב התחילה להעלות, אך בצורה פחות דרסטית.
    הדיאטנית לא המליצה על המשך טיפול, והפנתה אותה לטיפול לימפתי.
    בסוף הטיפול אמא שלי העלתה עוד כ7 קילו.

אמא שלי מאוד מתוסכלת, וחושבת לעבור ניתוח לקיצור קיבה

מה דעתכם? האם נשאר עוד משהו לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבהרה: הרופא שלל כל בעיה שקשורה

אל
    17/08/2013

להורמונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית משקל קשה אצל אמא שלי - תגובה

אהרון רזון
    18/08/2013

על סמך מה הרופא שלל בעיה הורמונלית? האם הוא הפנה אותה לאנדוקרינולוג לבירור יסודי? מהתאור שלך, מתגובת הדיאטנית ובהתחשב שאורח החיים שלה לא השתנה משמעותית בהגיעה לגיל 50, נראה לי שבכל זאת הבעיה היא רפואית.
    לא לכל אחד מתאים ניתוח, אבל אם היא עונה על הקריטריונים וכל הדרכים האחרות כשלו, זה יכול להוות פתרון (לא מובטח לכל החיים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו