טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שאלה לאהרון לפני 4 שנים עשיתי דיאטה ירדתי כ15 קילו כל ארבע שנים היו מעידות ימים ותמיד חזרתי לשליטה בנוסף התחלתי לרוץ .. עשיתי אפילו חצי מרתון אני בת 43 השגרה שלי נהפכה לריצה יום יומית, בחודש ומחצי האחרון עברתי משבר רגישי והתחלתי לאכול והמון וחודש וחצי עליתי מלא ... עכשיו שמה הכל בצד וחוזרת לשגרה ושואלת אותך צריכה להוריד 10 קילו האם אמשיך תזונה של תפריטים של 1200 קלוריות ארזה שוב? האם אני צרכיה להוסיף עוד ספורט בשביל להרזות ? ממש לא יודעת מאיפה להתחיל כבר לא בוטחת בתפריט אשמח בתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת תגובה ממרתוניסט אל חצי מרתוניסטית. אני לפני כמה ימים חזרתי ממרתון ברלין, אחד מהגדולים והחשובים בעולם ומחכים לי עוד שניים: טבריה בחודש יאנואר ופריס (גם אחד מהגדולים) בחודש אפריל 2014. למה אני כותב לך את זה? כדי לעודד אותך להמשיך בריצה, ואף להגיע למרתון כמו הרבה נשים מבוגרות ממך. אף דיאטה עוד לא הוכיחה את עצמה למי שיש "גנים שמנים",( אני אחד מהם), ללא פעילות גופנית במינון גבוה. לכולנו יש מעידות ומשברים אבל אין פתרון יותר טוב מפעילות גופנית אינטנסיבית כדי לחזור למוטב ואף מעבר לזה, דבר שמאפשר גם לאכול יותר (לא להגזים!) , ללא ספירת קלוריות, שיטה אליה אני מתנגד. המשיכי לרוץ, כולל בתהרויות, והכול יסתדר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
wow כל הכבוד ! גאה בך היתי רק מעורבת בהסתכלות על אחרים שרצו עכשיו את מרתון ברלין ... אכן מסכימה וחוזרת בגדול! רק משהו מטריד אותי שזה התזונה ... שפוחדת שפה אני עושה טעות ...
את כן עושה טעות. אף אחד לא יכול לספור קלוריות כל החיים, ובתור ספורטאית את לא צריכה להגביל את עצמך ל-1200 קק"ל (בהנחה שאת לא קטנה במיוחד), כי השבירה הבאה היא מאחורי הפינה. את צריכה לאכול 4-6 פעמים ביום אוכל בריא. גם אם פה ושם תהיה מעידה (כי כולנו בני אדם ), לא יקרה אסון. העיקר להתמיד בפעילות הגופנית.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בן 35, אב לנועם ואור, בעל ותק של 20 שנים בענף מוצרי התינוקות. לשעבר מנכ"ל בייבי קלאב. כיום עוסק במתן יעוץ ליבואנים ועסקים בתחום מוצרי התינוקות.... קרא עוד