כל הקלוריות זורמות לאן?...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כל הקלוריות זורמות לאן?...
    ניר
    01/12/2013

שלום, אני ספורטאי חובב, גיל 38, ומבצע פעילות גופנית כמעט מידי יום.
    הייתי שמח להבין קצת יותר את תהליך צריכת הקלוריות בגוף...
    אנחנו אוכלים מאכלים עם מרכיבים שונים- פחמימות, חלבונים וכו׳, במאכלים האלו נכללות גם קלוריות, בכמות זאת או אחרת, המזון מפורק במערכת העיכול למרכיביו. עד כאן פשוט וברור (נראה לי)
    שאלתי היא מה קורה עם הקלוריות עכשיו?
    כמה זמן הן מחכות שנצרוך אותך לפני שהן הופכות לשומנים (הן הופכות לשומנים, לא?)?
    מתי הן הכי זמינות ל״שריפה״?
    בעצם, כמה זמן לפני פעילות מתוכננת מומלץ לצרוך את הקלוריות ?
    האם יש הבדל בין הקלוריות שאנו מקבלים מהפחמימות (אורז, פסטה) לבין אלו שמגיעות מהפירות (בננות,תמרים)?
    האם אחרי אימון מומלץ פחות לאכול מאכלים עשירים בקלוריות?
    ושאלה אחרונה- מה ההמלצה לתפריט ארוחה אחרי אימון בלילה בשונה מהארוחה אחרי אימון בבוקר?
    מקווה שאני לא ״חופר״ יותר מידיי?...
    יום נהדר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כל הקלוריות זורמות לאן?...

הוספת תגובה

• זה הפורום הנכון?

ניר
    07/12/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הקלוריות זורמות לאן?... - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    11/12/2013

ניר שלום,
    אתה לא חופר אבל מתבקש לכתוב מאמר שלם כדי לענות לך. אמליץ לך להכנס לאתר שלי למאמרים, פעילות גופנית ולקרוא את סדרת שלושת המאמרים א'ב'ג' על תזונה ופעילות גופנית שמפורסמים שם.
    בקצר: פחמימות, חלבונים ושומן מכילים אנרגיה שנמדדת בקלוריות. במצב אופטימלי חלבונים משמשים לבנייה, פחמימות לשריפה ושומנים לאגירה. אבל כמובן שלא הכל ידיאלי. כאשר אנחנו אוכלים כל אחד מהשלושה בעודף, יהפכו בסופו של דבר לשומן לאגירה. את המאכלים העשירים בפחמימות וחלבונים רצוי לצרוך לפני ואחרי פעילות גופנית. לגבי זמן האכילה לפני תלוי איזה סוג ספורט ומה היכולת שלך לאכול מבלי שהארוחה תפריע לך בביצוע הפעילות. לגבי האכילה אחרי הפעילות רצוי לאכול עד שעה אחרי הפעילות הגופנית.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו