שייקים מפירות וירקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שייקים מפירות וירקות
    עדי
    21/10/2014

היי,
    אני מעוניינת להתחיל לשתות שייקים של ירקות ושילוב עם פירות, שייקים ירוקים ועוד.
    רציתי לשאול מספר שאלות:
    1) אני מעוניינת לרכוש בלנדר מאוד יקר (ויטמיקס) ומכיוון שקראתי שעוצמות
    הלהבים שלו מאוד חזקות ומכיוון שמבטיחים שייק חלק וקטיפתי (לא
    ניסיתי אז אני לא יודעת עדיין עד כמה זה נכון) האם עוצמת הריסוק עלולה לפגוע
    בסיבים התזונתיים?
    2) האם ניתן להכין שייק בערב, לאטום את כלי האיחסון לשים במקרר למשך הלילה ולשתות בבוקר? האם הויטמינים והמינרלים ייפגעו? (ויטמין C בטוח ייפגע,
    אבל מה עם כל השאר? נוגדי החימצון למיניהם ועוד?)
    3) התזונה שלי מאוד לקויה, ואני פיזית לא מסוגלת לאכול הרבה ירקות בארוחה, האם שייקים כאלה יכולים להועיל למישהי כמוני שלא אוכלת ירקות כמעט בכלל? (חשוב לציין שאני בדרך כלל בריאה, בת 29 לא בהריון, עם ערכים מעט גבוהים של THS בחלק הגבוה של הסקאלה בבדיקות דם).
    תודה,
    עדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שייקים מפירות וירקות

הוספת תגובה

• שייקים מפירות וירקות - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    24/10/2014

עדי שלום,
    1. מחקרים מראים שהערך התזונתי של פרות וירקות טריים, גבוה יותר מאשר פרות וירקות בצורת מיץ. לגבי הסיבים, למשל, לקמח מלא אין את אותה השפעה מיטיבה על אינדקס גליקמי כמו לגרעין המלא.
    2. ויטמין C כמובן לא ישאר אחרי שעות רבות. לגבי נוגדי חמצון, קרוב לודאי במקום קר וחשוך יחזיקו מעמד.
    3. כמובן של מישהו שלא אוכל פרות וירקות, עדיף שיק ירקות על כלום. לא מכיר בדיקה בשם THS. אם התכוונת ל-TSH והבדיקה תוך הנורמה, לא מאמין שתהיה השפעה בעייתית, למרות שמספר מועט של ירקות כן משפיע.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו