עזרה בבקשה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה.
    אלה
    21/04/2008

שלום, הגובה שלי הוא 1.67 ומשקלי הוא 50, נוטה ל-49.
    רציתי לשאול אם זהו משקל סביר, או שעליי לעלות?
    משפחתי רוצה שאעלה אחרי דיאטה קיצונית שבעקבותיה גם נעלם לי המחזור, ועדיין לא חזר, ובעוד שבביתי רואים במה שעשיתי כדבר רע ומסתכלים עליי בצורה שונה, בבית ספר אני מרגישה שווה לשאר ,ולא בטוחה שאני רואה לעלות, גם כיוון שאני לא רוצה להשמין יותר באזור הירכיים
    אני באמת לא יודעת מה לעשות. תוכלו לייעץ לי?
    בנוסף, כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום, בהתחשב בכך שאני לא עושה פעילות גופנית בכלל, ורוב הזמן לומדת? [אני בת 15]

ודבר אחרון, רציתי לשאול האם יש תרגילים לחיזוק הירכיים הפנימיות?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה.

הוספת תגובה

• תשובות:

יעל
    21/04/2008

*משקלך תקין לחלוטין. אם את מרגישה רזה מדי אז עלי במשקל ואם לא אז הישארי באותו משקל.
    את לא צריכה לעשות מה שאחרים אומרים אלא רק מה שטוב לך.

*צריכת קלוריות: אני לא יכולה להענות במדיוק אבל כיוון שאת נערה בגיל התתבגרות עלייך לצרוך ללא פעילות: 2000 בערך.

*תרגילים לחיטוב היריכיים: הרמות רגליים, עמידה בפיסוק קל וכיפוף בירכיים וכד'...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה, איך רזית?

רקדנית:)
    21/04/2008

מה עשית ואיך הצלחת? תפרטי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה..

דור
    21/04/2008

איך הצלחת לרדת?ובתוך כמה זמן.?
    הרי את רושמת שלא עשית פעילות גופנית...
    (אם את יכולה גם לספר מתי התחלת את הדיאטה,וכמה שקלת לפני אני אשמח מאוד.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלה

רותם
    22/04/2008

ברגע שהפסיק לך המחזור כתוצאה מדיאטה שעשית את מוגדרת כאנורקסית. כמובן שבגילך זה בודאי נשמע לך חסר חשיבות ונורמלי אך זה לא המצב. כמו שלא תרצי שבתך תהיה אנורקסית גם משפחתך לא מאחלת לך זאת שכן את פוגעת בעצמך בבריאותך ובעתידך. אני ממש לא אומרת לשמוע בקול ההורים בכל עניין (אגב אני בת 28) אך במקרה הזה נשמע שישנה הצדקה לדבריהם. ברור לי שלהיות רזה היום זה "חובה". אך דעי לך שאין זה אומר שאת צריכה להרוס את גופך. ישנן בנות כמוני אגב שפשוט אוכלות בצורה מסודרת ונורמלית ולכן לא מעלות במשקל. חייבת לומר לך שאני נחשבת ל"כוסית" ולא עשיתי אף פעם דיאטה. מספיק לא לאכול ג'אנק פוד והרבה מתוק בשביל להיות רזה. אל תכניסי את עצמך לסבל ולאיכות חיים ירודה מאוד של אנורקטית. חשבי על איכות חייך וזכרי שבעוד כמה שנים תסתכלי על הדברים אחרת במידה ותשארי בריאה (לא אנורקטית או בולמית). יש עוד כמה דברים חשובים בחיים חוץ ממשקל (ואני לא אמא פולניה שאומרת את זה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

רותם
    22/04/2008

אגב אני לא יודעת מי זאת היעל הזאת שכתבה לך שהמשקל שלך תקין לגמרי כי הוא לא. אם תחשבי את ה BMI שלך - את נמצאת בתת תזונה ואת צריכה להעלות 3 קילו לפחות וגם זה רק כדי לעבור את הגבול של תת תזונה. כלומר את יכולה להעלות אפילו הרבה יותר ועדיין לא להגיע להשמנה. מקווה בשבילך שהמחזור יחזור לך ושתתייצבי על משקל תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אלה

ד''ר רוני חרמון
    22/04/2008

לא ברור לי בת כמה את אבל ברור לי שאת לא צריכה לרדת יותר במשקל וגם לא לעלות את צריכה לשמור על משקלך ובתנאי שהתזונה שלך תהיה מאוזנת ובריאה. הירידה המהירה לא הוסיפה לך בריאות ולכן הוריך דואגים כל כך. את צריכה לאכול את כמות הקלוריות היומית שלך לפי הנוסחה של משקלך כפול 24 כפול 0.9 ולעשות זאת בשיתוף עם פעילות גופנית בונה שריר בכדי שתוכלי לשמור על משקלך בקלות יתר. התעמלות מומלצת היא פילטיס. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו