שאלה למוניקה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה למוניקה -
    אריאלה
    06/06/2007

מוניקה שלום,
    אשמח אם תוכלי לכוון אותי בנושא צריכת מלח מותרת בדיאטה.אני בדר"כ אוכלת בצהריים תפו"א מבושל עם סלט גדול ופשוט לא מסוגלת לבלוע אם זה לא מומלח כראוי.השאלה - כמה מלח נחשב למנה נכונה בדיאטה (אם תוכלי לתאר במידה מוחשית ולא במשקל) ומה באמת הנזק שמלח גורם בשלבי ההרזיה (אוגר נוזלים? ) תודה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למוניקה -

הוספת תגובה

• מלח

מוניקה קרן
    06/06/2007

שלום אריאלה,
    כמות המלח המומלצת בתפריט היא עד כפית מלח ליום. חשוב לציין שזה כולל את כל המלח היומי, גם את זה שמסתתר במאכלים שאנו אוכלים. מזונות שמכילים הרבה מלח הם אלו המשומרים, נקניקים, חמוצים, חטיפים, גבינות ועוד'. מומלץ לנסות להפחית את כמות המלח בהדרגה. דרך טובה היא לשלב תבלינים אחרים במזון כמו צמחי תבלין, פפריקה, פלפל, מיץ לימון וכו'.
    עודף מלח תורם לצבירת נוזלים שעלול למסך על ההרזיה. מעבר לכך כמעט ואינו משפיע על הירידה במשקל. מבחינה בריאותית עלול להחמיר יתר לחץ דם.
    בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום למוניקה,

אריאלה
    06/06/2007

תודה רבה על המענה המהיר,
    כפית מלח ליום נראה לי בהחלט כמות אפשרית בארוחות הדלות שאני אוכלת ,אך בכל זאת,באם ברצוני להמליח משהו באופן קצת יותר רציני האם לפי מיטב ידיעתך יש מלח אורגני או תכשיר חלופי למלח היכול לתת אפקט המלחה ללא כל הגורמים הלא רצויים ? תודה שוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלח

מוניקה קרן
    09/06/2007

שלום אריאלה,
    קיימים תכשירים תחליפיים המבוססים על אשלגן במקום נתרן. ניתן להשיג ברשתות הפארם. בחנויות הטבע ניתן למצוא מלחי תבלין שונים. הטעם עשוי להיות שונה מהמלח הרגיל.
    בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

אריאלה.
    10/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו