אכילה לא מבוקרת של דברי מתיקה - גיל 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה לא מבוקרת של דברי מתיקה - גיל 6
    מלאני
    17/01/2018

שלום רב,
    בני בן ה 6 חובב מאד דברי מתיקה וחטיפים. מדי יום הוא התרגל להגיע הביתה אחה"צ ולקבל פינוק קטן מתוק (2 עוגיות). ולא ראיתי בזה בעיה . משקלו תקין והוא בהחלט נחשב ילד רזה. הוא ממעט לאכול פירות (אני מצליחה לשכנע במיץ תפוזים, תפוח /בננה/ תות מדי פעם ) לצערי ובאגף הירקות זולת מלפפון הוא לא מסכים לאכול דבר. אנו מקפידים על מוצרי חלב רזים, ביצה, אבוקדו ובכלל שומרים על אורח חיים ספורטיבי ופעיל ובית שחותר להתנהל בצורה בריאה, אוכלים ארוחות ערב משותפות עם סלט גדול על השולחן. יחד עם זאת, הדחף למתוק נהיה אובססיבי אובססיבי ואנו מנסים לשלוט בזה בבית בנימוקים של בריאות וגיוון מזון מתוק בפירות. אך הוא מסתובב סביב המזווה כמו דבורה וכל הזמן תר אחרי משהו מתוק - לעיתים אנו מסרבים ולעיתים מאפשרים. בימי הולדת המצב גרוע בהרבה היות ואז הוא מאבד כל רסן; כשאנחנו נוכחים, אנו מנסים למתן את האכילה חסרת הרסן בנימוקים קצרים של: " מספיק, אכלת די ,לא בריא להגזים" תהנה מהכיבוד, תטעם קצת מכל דבר אבל במידה ". טיעונים שאנו מקווים שעשויים להיקלט אצל ילדבגילו. לאחר חגיגת יום הולדת אחת הוא הקיא ובחגיגה שניה בה לא נכחנו מסתבר שהוא פשוט אכל ללא הפסקה. מאד כעסנו עליו מה שגרם לו לבכות מאד(הוא גם נבהל מעוצמת הכעס של אביו) וכעסנו גם על עצמנו כהורים על כך שאחד מאיתנו לא היה שם כדי להשגיח ולכוון . חשוב לי לציין כי בבית אני אופה על הילדים, במזווה לרוב יש עוגיות, קצת שוקולד מדי פעם (אין חטיפים מלוחים שגם להם יש דרישה מצידו) כי אנו מאמינים כי איסור אכילה או אי החזקה של מזון מסוג זה יעשה את הפעולה ההפוכה ויחמיר את האכילה הלא מבוקרת כאשר יגדל ויהיה לבד יותר, אצל חברים, משפחה וכו. אני מבקשת להתייעץ ולקבל סיוע מקצועי לטובת התמודדות עם הסוגיה, כיצד לפתור את הנושא מול הילד, אילו מסרים להעביר שייקלטו בצורה טובה יותר, ואיך להתמודד עם האובססיה הזו ? חשוב לי מאד מצד אחד שלא יגדל להיות ילד שמן ויסבול מתחלואים הקשורים באכילה מופרזת של סוכרים ושומנים ומצד שני שלא ייפתח הפרעת אכילה לכיוון השני וידאג מכל דבר שהוא מכניס לפה.. עוד משהו שמדאיג אותי כי בסופש למשל אנו נחים בצהריים לא פעם הוא ואחותו חיסלו חבילת עוגיות מהמזווה. ואכילה בהיחבא מדאיגה אותי כי היא אומרת בעצם: הם לא מרשים אז אוכל כשהם לא רואים. אני לא דוגלת בהסתרת מזון מתוק בבית או בהוצאתו? אני רוצה שהדברים יהיו גלויים להם וכי ילמדו לפתח שליטה עצמית (אחותו גם מאד אוהבת מתוק אבל איכשהו אצלה זה מעט יותר מתון אבל גם לה אנו מעירים ומנסים לכוון כל העת -היא הרבה יותר מאוזנת מבחינת אכילת ירקות ופירות וקצת יותר קשובה) חשוב לי להעביר מסר של מידתיות אבל בזה ככל הנראה אנו כהורים לא מצליחים וכך הנושא של ממתקים עוגות וכו נהיה כבר issue . אודה לעזרתך בלהבין את התנהגותו , (אני כל הזמן חוזרת על כך שיש הכל בבית ושאנו לא מחסירים ממנו דבר והכל מותר אך במידה) ובעיקר כיצד להתמודד עם זה בצורה טובה יותר כהורה ולסייע בהפחתת האובססיה שהוא פיתח סביב הנושא.
    בתודה
    מלאני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מלאני

ד״ר חדוה בן משה
    17/01/2018

מציעה לך לפנות לדיאטנית ילדים לייעוץ. צריך להבין אם לילד אין בעיות רגשיות אותן הוא מרגיע על ידי אוכל. בנוסף יש לאזן את התזונה שלו בעזרת סיבים ומזון בריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו