טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בתהליך של דיאטה שבמהלכה אוכלת מסודר 6 ארוחות ביום, הורדתי כבר 7 קג. פעם בשבוע מרשה לעצמי לאכול מאכלים שלא קשורים לתפריט בהגבלה קלורית של 600 קלוריות. לעיתים מצליחה להסתפק ב600 ולעיתים לא מצליחה לעצור ומגיעה ל 1500-2000 קלוריות, דבר שבולם את הירידה וגם גורם לעובדה שלוקח לי זמן לחזור לתפריט. מה היית מציעה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חן יקרה קצת קשה לנתק את מה שאת קוראת לו "צ'יט" מכל הדיאטה שלך. לי זה נשמע כאילו שכל השבוע את חזקה חזקה חזקה, וכשמגיעה ההזדמנות "המותרת" את משחררת וקשה לך לעצור. למה זה דומה? למישהו שמטפס על הר ויודע שבקצה ההר יש מדרון, והוא יוכל סוף סוף לנוח קצת מהמאמץ, ואז הוא צריך לטפס שוב על עוד הר, ורק המחשבה על המאמץ כבר מחלישה אותו. לפעמים ההתגלשות בירידה היא בלי שליטה ומהירה מאד ויש תחושה שאי אפשר לעצור, אלא כשמגיעים למקום הנמוך ביותר. ככל שאת מתאמצת בתפריט שלך, כך קשה לך לחזור אחרי שאת משחררת. זה טיבן של דיאטות. הן דורשות המון משמעת עצמית, ויש בהן מאמץ ולפעמים אפילו מאבק. אני ממליצה לך לחשוב איך את מייצרת קצת חופש בתוך התפריט שלך ולא רק פעם בשבוע, מה יעזור לך להתמיד בתפריט כפי שהוא. קצת גיוון, קצת גמישות. ככל שתהיי פחות נוקשה פחות תיזדקקי ל"צ'יט" הזה שאת מדברת עליו. מקווה שעזרתי טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד