טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
התחלתי דיאטה ואני מקפידה עליה מאוד יפה וגם יש תוצאות. הבעיה היא שרוב מה שאני אוכלת זה או ירקות טריים או אוכל מבושל שאני מכינה בבית. אני נוסעת לחו"ל ולא יהיו לי האמצעים לעמוד בתזונה הרגילה שלי, אשמח לקבל עצה איך להתמיד בדיאטה למרות המגבלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את יוצאת מהשגרה שלך. נוסעת לחופשה. מן הסתם, לא רק שטכנית לא יהיו לך המאכלים אותם התרגלת לאכול, את גם משנה את כל סדר היום שלך, ויותר מכך - את בחופשה! את בטיול, ומן הסתם, גם האוכל הוא חלק מחוויות הטיול. דבר ראשון שאני מציעה זה תיאום ציפיות בינך לבינך. האם את "מוכנה" לא לרזות בימים שתהיי בחו"ל? האם יספק אותך אם לא תשמיני? כדאי שתקבלי החלטה עם עצמך מה ה"תוצאה" שאיתה את רוצה לחזור ארצה. בחירה שכזו תשחרר אותך מעט ותתן לך חופש מרחב, כזה שאין בו הכרח להיות צמודה למה שאת אוכלת כשאת כאן. ענין אחר הוא הדגש הרב שאת שמה על מה שאת אוכלת. על ה - מה. אני מניחה שמסגרת האכילה שאת מתמידה בה כרגע איננה מתחילה ונגמרת ב- מה שאת אוכלת אלא גם מתי ואיך וכמה. אלה חשובים אפילו יותר. את רק מייחסת להם פחות חשיבות כשאת שמה דגש רב על ה-מה. לכן, ארוחות מסודרות הן דגש מספר אחד. לא נשנושים בנסיעה, לא משהו פה ומשהו שם. ארוחות טובות משביעות, טעימות. לפי מה תבחרי מה לאכול וכמה? שקללי גם את הרצון שלך לשמר את המשקל וגם את הרצון שלך להינות. זה אומר שלאו דווקא המנה דלת הקלוריות ביותר בתפריט, אלא זו שהיא גם מעניינת וטעימה ומספקת. בחו"ל בדרך כלל גם הולכים הרבה ברגל!!! תיהני יקירה, זה הכי חשוב <3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים