טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, תודה על התשובה. אני אמור לצרוך ע"פ המלצת רופא כ 1,200 מג סידן ליום. אני מאוד אוהב גבינה צהובה ורוצה לדעת אם ידוע לך מה כמות הסידן בפרוסת גבינה צהובה של תנובה 9% וטרה. האם ידוע לך ריזו גבינה הכי עשירה בסידן מכל הצהובות? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לפני הכל - גילוי נאות. אני יועצת לחברת תנובה. והתשובה היא: אינני יודעת מה גילך, אבל ההמלצה היומית לצריכת סידן לגברים מגיל 19 עד 70 היא 1000 מ"ג. בגיל ההתבגרות 1300 ומעל גיל 70 - 1200 מ"ג . צריכת הסידן מגיעה ממגוון של מאכלים, ואכן מוצרי חלב הם בין העשירים ביותר שבהם. גבינה צהובה עשירה בכל מוצקי החלב, ולכן תכולת הסידן הטבעית שלה ל 100 גרם גבוהה בהשוואה למוצרי חלב אחרים המכילים יותר מים. הבחירה שלך בגבינה המכילה 9% שומן היא טובה. מה שמשנה בסופו של דבר את כמות הסידן בגבינה הוא משקל הפרוסה. אם אתה רוכש גבינה שנפרסת במעדניה, הרי שעובי הפרוסה משתנה, אפילו על פי העדפותיך האישיות. משקל פרוסה יכול לנוע בין 15 גרם ל28 גרם, ובהתאם לכך תכולת הסידן בכל פרוסה. גבינת עמק 9% מכילה 900 מג סידן ב 100 גרם גבינה נעם 9% מכילה 970 מג סידן ב 100 גרם (הנתונים מתוך אתרי החברות תנובה וטרה בהתאמה) אלו אינם הבדלים משמעותיים. אני ממליצה לך לגוון את צריכת מוצרי החלב בתפריט שלך, כך שכ 70% מהסידן היומי יתקבלו מ-2-3 מנות של מוצרי חלב והשאר ממאכלים אחרים כמו טחינה, סרדינים, ברוקולי ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנתח בכיר במחלקה לכירורגיה כללית והשתלות במרכז הרפואי שיבא. סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות בבי"ס לרפואה ע”ש סאקלר בת"א. את ההתמחות בכירורגיה כללית השלים בשיבא, כולל שנת התמחות בבי"ח Mount-Sinai בניו-... קרא עוד
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד