כמה מ"ג סידן יש בפרוסת גבינה צהובה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה מ"ג סידן יש בפרוסת גבינה צהובה?
    רווה
    02/02/2019

שלום, תודה על התשובה.
    אני אמור לצרוך ע"פ המלצת רופא כ 1,200 מג סידן ליום. אני מאוד אוהב גבינה צהובה ורוצה לדעת אם ידוע לך מה כמות הסידן בפרוסת גבינה צהובה של תנובה 9% וטרה. האם ידוע לך ריזו גבינה הכי עשירה בסידן מכל הצהובות?
    תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריכת סידן יומית

טליה לביא
    02/02/2019

לפני הכל - גילוי נאות. אני יועצת לחברת תנובה.
    והתשובה היא:
    אינני יודעת מה גילך, אבל ההמלצה היומית לצריכת סידן לגברים מגיל 19 עד 70 היא 1000 מ"ג. בגיל ההתבגרות 1300 ומעל גיל 70 - 1200 מ"ג .
    צריכת הסידן מגיעה ממגוון של מאכלים, ואכן מוצרי חלב הם בין העשירים ביותר שבהם.
    גבינה צהובה עשירה בכל מוצקי החלב, ולכן תכולת הסידן הטבעית שלה ל 100 גרם גבוהה בהשוואה למוצרי חלב אחרים המכילים יותר מים.
    הבחירה שלך בגבינה המכילה 9% שומן היא טובה.
    מה שמשנה בסופו של דבר את כמות הסידן בגבינה הוא משקל הפרוסה.
    אם אתה רוכש גבינה שנפרסת במעדניה, הרי שעובי הפרוסה משתנה, אפילו על פי העדפותיך האישיות. משקל פרוסה יכול לנוע בין 15 גרם ל28 גרם, ובהתאם לכך תכולת הסידן בכל פרוסה.
    גבינת עמק 9% מכילה 900 מג סידן ב 100 גרם
    גבינה נעם 9% מכילה 970 מג סידן ב 100 גרם
    (הנתונים מתוך אתרי החברות תנובה וטרה בהתאמה)
    אלו אינם הבדלים משמעותיים.
    אני ממליצה לך לגוון את צריכת מוצרי החלב בתפריט שלך, כך שכ 70% מהסידן היומי יתקבלו מ-2-3 מנות של מוצרי חלב והשאר ממאכלים אחרים כמו טחינה, סרדינים, ברוקולי ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו