טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
רציתי לשאול בעניין של פסח....אגב מקווה שזה בסדר שעד עכשיו אני עניתי לשאלות גולשים פה בפורום ועכשיו אני שואל שאלה...
בכל מקרה לגבי פסח בעוד שבוע רציתי לשאול מה ניתן לאכול במקום לחם מלא בתזונה שלנו שחג הפסח הוא עשרה ימים??? ואצלי הלחם הוא משמעותי...
אפשר לאכול לחמניות כשרות לפסח????לא יודע שנה שעברה הוציאו אותן ברגע האחרון ממש זה יצא ברגע האחרון לחמניות כשרות לפסח ואכלתי אותן......אבל עד שהם יצאו די הסתבכתי עם התזונה...כי אצלי הלחם משמעותי... אני אתן לך דוגמה...מארוחת בוקר שלי כן: קורנפלקס מלא עם חלב,לבן 3% ולחם מלא עם גבינה..כל זה בארוחה אחת.....אז נגיד מה אפשר לאכול בחג במקום לחם,לחמניות כשרות לפסח?? אני לא יכול לאכול 3 פעמים ירקות במהלך היום.....יש לך איזה רעיון/טיפ מה אפשר לאכול במקום לחם בחג???
מחכה לתשובה ושבוע טוב..
שלומי כהן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלומי היקר אתה מוזמן לשאול וגם לענות כאוות נפשך, פורום הוא מקום פתוח לכל. עדיף לאכול תחליפים מדגנים מלאים. יש מצות מחיטה מלאה, מצות מועשרות בסיבים, ואפילו מצות שיפון. אינני יודעת מהם מנהגי הפסח במשפחתך, אבל יש המרטיבים את המצות וגוללים אותן לאחר שהתרככו כמו פיתה דרוזית, או כמו קרפ. לחמניות מקמח מצה אולי משביעות אבל הערכים התזונתיים שלהם ירודים. ויש גם פריכיות אורז כמובן חג שמח וכשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רציתי להגיד שאני יודע שהרבה אנשים מעדיפים להרטיב מצות בחג ולאכול אותם אבל אני נגיד בארוחת בוקר שכתבתי לך..אני לא יכול לאכול מצה עם גבינה כתחליף ללחם בארוחה... ואני קונה קורנפלקס כשר לפסח ולא כריות,קורנפלקס כשר... אני לא יכול לאכול קורנפלקס עם חלב,לבן ואז מצה עם גבינה.. ולכן אני עדיין מעדיף לחמניות מקמח מצה/קמח תפו"א במקום ולצרוך בחג הזה לחמניות כשרות לפסח..זה נחשב בסדר???
מחכה לתשובה ויום טוב...
שלומי כהן.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד