מיתוסים בנושאי תזונה ...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיתוסים בנושאי תזונה ...
    מאיה
    13/06/2007

שלום רב,
    אני אם צעירה המבקשת להעניק לילדי אוכל בריא ומזין.
    לאחרונה אני ומעת אלפי מיתוסים בנושא הויטמינים בפירות וירקות, בין השאר אבקש לדעת
    1. האם נכון כי ירק/פרי אשר גורד או רוסק מאבד את כל ערכו התזונתי כ 20 דקות לאחר מכן ? (בהנחה כי טרם נאכל...)
    2. האם גירור בפומפיה מברזל פוגעת בערך התזונתי ובויטמינים של הירק/פרי והאם מומלץ שימוש בפומפיה מזכוכית/פלסטיק ?
    3. האם הקפאה פוגעת בערך התזונתי?
    4. כיצד ניתן להגביר את ספיגת הברזל הניתן בטיפות ? מה המשמעות של ילד אנמי ?
    המון תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיתוסים בנושאי תזונה ...

הוספת תגובה

• מיתוסים בנושאי תזונה

מוניקה קרן
    13/06/2007

שלום מאיה,

פירות וירקות שגורדו, רוסקו או סתם נחתכו לסלט מאבדים מערכם התזונתי. תוך כמה זמן בדיוק קשה להעריך, אך מומלץ לחתוך סלט או לרסק תפוח כמה שיותר סמוך לזמן ההגשה (אני יודעת, משימה קשה). לא היתי אומרת שכל הערך התזונתי נהרס. יתרונם של ירקות ופירות הוא בויטמינים שבהם, שחלקם אכן מתחילים לההרס לאחר חיתוך או חשיפה לאור או לחום, אך יש בהם גם חומרים נוספים, כמו פיטוכימיקלים, שפחות רגישים, הסיבים התזונתיים בוודאי נשמרים.

עדיף לגרד פירות וירקות על פומפיה מפלסטיק או זכוכית.

הקפאה כמעט ואינה פוגעת בערך התזונתי של הפירות והירקות.

ספיגת ברזל עולה בנוכחות ויטמין C, לכן כדאי לתת את טיפות הברזל יחד או אחרי מנת פרי, למשל.

קיימים סוגים שונים אנמיה. אנמיה מחוסר ברזל אצל תינוקות נגרמת לרוב בגלל מחסור בברזל החיוני לייצור המוגלובין. ההמוגלובין נושא את החמצן בדם לתאים. פעולה חיונית לכל פעולות החיים.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו