לא יודעת אם זה קשור אליכם אבל...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת אם זה קשור אליכם אבל...
    ...
    17/06/2007

יש לי נשירת שיער.. כלומר השיער שלי נושר ודי הרבה... רציתי לדעת אם יש קשר לתזונה?!

אולי אתם יודעים על איזה אוכל מסויים שמחזק את השיער/ שורשי השיער... או משהו כזה...

תודה מראש........

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא יודעת אם קשור

מוניקה קרן
    18/06/2007

שלום,

נשירת שיער מוגברת מושפעת מגורמים גופניים ונפשיים. מצבים של מתח ולחץ, זרימת דם לא תקינה לקרקפת, תקופות שונות בחיים כמו הריון או הנקה מגבירים את נשירת השיער. התזונה משפיעה בהחלט על השיער. חסרים של רכיבי תזונה שונים כמו חלבונים, ויטמינים (כמו ויטמין E, ויטמין C, ויטמין B12) ומירלים (כמו אבץ, ברזל) מסוימים יכולים לגרום לנשירת שיער.

מומלץ לבצע בדיקות דם לבדיקת חסרים, אם קיימים.

כדאי לאכול תזונה עשירה בירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות ומיני בשר, כדי לקבל את כל רכיבי התזונה החסרים.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עשיתי כבר בדיקת דם כללית לפני

...
    19/06/2007

כמה זמן... סתם בדיקת דם שיגרתית ולא אמרו לי שמשהו לא בסדר...
    בדיוק בעניין של מחסור בויטמינים הגורמים לנשירת שיער רציתי לדעת איזה ויטמין (או דבר אחר) ככה קשור ביותר לנשירת שיער ולגעת איזה אוכל כדאי לאכול כדי שיהיה את הויטמין הזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עשיתי

מוניקה קרן
    19/06/2007

שוב שלום,

נשירת נשיער אינה קשורה לויטמין בודד, כזה או אחר. היא יכולהלהיות קשורה, מבחינת התזונה לכמה גורמים. בבדיקות הדם צריך להסתכל על ויטמין B12, ברזל, אבץ. הפני את תשומת ליבו של הרופא המטפל לבעיית נשירת השיער. הוא ידע לתשאל אותך, ולהפנותך לבדיקות הרלוונטיות.

מבחינת התזונה, כמו שכתבתי בתשובתי הקודמת. העיקר הוא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו