טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 50 שוקלת 80 ק'ג וגובהי 1,68
כבר כתבתי כאן שבגלל אי ירידה במשקל בשום דיאטה שעשיתי נאלצתי ללכת על צום מיצים,
שתיתי פעם או פעמיים ביום מיץ מ: 4 מלפפונים וקישוא(איכס) 4 גזר ותפוח.
בשבוע הראשון ירדתי 5 ק'ג ובשני -כלום!
רציתי להבין מה הסיבה לכך למרות שצמתי בדיוק אותו דבר,אז אולי לא 5 ק'ג נוספים אבל כלום כלום?
שאלה שניה :ר, גרנות כתבה שכדי לאבד שומן ולא מסת שריר היה עלי להיות בגרעון קלורי של 7700 ק' ובכן לפי דיאטת הצום לא הייתי בגרעון כזה?
ושאלה אחרונה:אהרון כותב שיש לאכול 23 ק' לכל ק'ג. ז'א שאם משקלי הוא 80 ק'ג עלי לאכול כ-1800 ק'? אפילו כשאני אוכלת 1000 ק' ליום אני בקושי רואה תוצאות אז 1800 ק'????
תודה על טירחתכם לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ר, גרנות כתבה שעלי להיות בגרעון של 7700 ק' לשרוף ק'ג אחד של שומן,חשבתי שהיא התייחסה כבר לכל ה-5 ק'ג שירדתי ולכן שאלתי את שאלתי השניה ובכ'א אשמח לקבל איזושהי התייחסות לנושא שריפת השומן כיון שהיה כ'כ לצום -ובסוף עוד לשמוע ששרפתי מסת שריר,,,כואב הלב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
דיאטה אינה שעשוע, דיאטה זו דרך חיים. כל המשחקים של צום ואכילה מזערית אינם תורמים למצבך הגופני והנפשי. בכדי לרדת במשקל ולשמור על המשקל יש לבצע תוכנית מורכבת ומתוכננת לאורך זמן רב כך לדוגמא יש לבצע תיכנון של הפעילות הגופנית אשר תצבור תאוצה בהדרגה ותעבוד על שריפת קלוריות בניית שריר ומערכת קרדיו-וסקולרית. צריך תוכנית תזונה בריאה ונכונה ביעוץ רפואי וכול זאות למשך שנה לפחות. כך שכל הדיבורים על מיצים צומות ודיאטה של 800 קל' זה לא לעיניין וזו לא הדרך
23 ק זה נכון לפי הערכתי, עבור קן בהתחשב במצב אליו הוא נקלע אבל מלווה בהרבה פעילות אירובית יום יומית. לגבי אישה בגיל ובמצב שלך הייתי ממליץ כ-20 ק לק"ג וגם הרבה פ"ג יום יומית.
הדיאטה צריכה להיות מאוזנת כלומר לכלול את כל אבות המזון לפי הנוסחה שפורטה בעבר.
בהצלחה!
גירעון אנרגיה של 7700 ק אינו מבטיח אבוד 1 ק"ג שומן. יותר מדוייק לומר ש1 ק"ג שומן גוף מספק
כ-7700 ק. הבעיה היא שגם השריר מתפרק ומספק חלק מן האנרגיה, ובמקרה שלך עם דיאטת הרעבה ובלי פ"ג התרומה של השרירים היא ניכרת.לכן כמות השומן נטו שנשרף קטן באופן משמעותי.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים