טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מאיזה סוגי מאכלים ניתן להמנע בכדי לא להרגיש נפיחות בבטן. אני אוכלת לרוב מוצרי חלב ירקות פירות מאפים ומשלבת גם תפריט בריאותי בין לבין...מה אתם מציעים על מה כדאי לוותר? האם בריא לאכול מוצרי חלב יום יום ? אני נורא אוהבת מעדני חלב ולפעמים גם משלבת מאכלי דנונה או יופלי וכאלה... אז מה בעצם הכי טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בעיית הנפיחות בבטן היא מטרידה, ולרוב סוברים כי הנפיחות נובעת מקיומם של הגזים, אך יכולים להיות לכך גורמים נוספים. המאכלים היותר מועדים לפורענות הם: קטניות כמו שעועית יבשה, אפונה,סויה מיובשת, ירקות כמו כרוב, צנון, בצל, ברוקלי, נבטים, כרובית, מלפפון, אספרגוס, כרוב כבוש, קולורבי, פירות כמו למשל שזיפים מיובשים, אפרסק, תפוח, צימוקים, בננות, מוצרי חלב ניגר וגם מוצרים ללא סוכר: מסטיקים, סוכריות, עוגות וכו'. חשוב לבדוק על עצמך אילו מהם גורם לתופעות נפיחות קשה ומהם להמנע לתקופה מסיומת ואח"כ לנסות להחזיר לתפריט בכמויות קטנות.
בקשר למוצרי חלב: ישנם מוצרי חלב שעוזרים לתהליך העיכול התקין כמו יוגורטים פרו ופרה ביוטיים למשל, ואחרים שאינם מקשים על העיכול כמו גבינת קוטג' או גבינות קשות.
המלצות נוספות: אכלי לאט ולעסי היטב. תהליך העיכול מתחיל בפה. הפחיתי צריכת מזון מטוגן, שעיכולו ארוך ועלול ליצור חוסר נוחות.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה על תשובתך, רציתי לציין שאכן אני פותחת את היום עם מלפפון ועגבניה עם פרוסת לחם וגבינה לבנה לרוב 9%.או עם חביתה. ומקנחת בדנונה או במעדן חלב אחר שיש במקרר. ועד שבע בערב לא אוכלת כלום וכשאני מגיעה מהעבודה אני אוכלת ארוחה מלאה שכל פעם אני מגוונת...פאסטה/ספגטי/פתיתים/פירה/שניצל טבעול או רגיל(חזה עוף) והמון סלט ירקות. ככה לרוב מתנהל התפריט היומי שלי. כמובן שיש נשנושים באמצע שזה עוגיה פה ושם ובלילה אם פתאום בא לי משהו לנשנש אז אני אוכלת במבה או שוקולדים. (מכורה לממתקים) אז מה את מציעה מה להוריד מהתפריט?זה בכלל בריא תפריט כזה? ועד כמה הוא משמין?אם בכלל??(שכחתי לציין שהבוקר שלי זה בערך בסביבות 11:00)
אני לא אוהבת לאכול בשר.הדבר שהכי קרוב לכך ואני אוכלת זה בחוץ מדי פעם בורגראנצ/שווארמה וחזה עוף זה הכל. אני שונאת דגים כל מה שקשור בהם אני לא מסוגלת לאכול. אני שותה כל יום לפחות בקבוק של מים גדול.(מי עדן).
את למעשה אוכלת רק 2 ארוחות במשך היום. כך שלמעשה עוברות הרבה שעות בין הארוחות. בארוחה עצמה את אוכלת כמות גדולה יחסית, שזו לבדה יכולה לגרום לתחושת נפיחות, מעבר לסיבות שציינתי בתשובתי הקודמת. אני ממליצה לך לאכול 3 ארוחות ביום וביניהן עוד 2 או 3 ארוחות ביניים קטנות (= פרי, יוגורט, עוגיה). כך הגוף שלך יקבל מזון לעיתים תכופות יותר, כפי שהוא זקוק וגם כנראה יפחת החשק למתוק שיש לך בשעות הערב.
בברכה מוניקה קרן
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים