מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדיאטה תגרום להשמנה?סיוון02/08/2008
היי, אני בת 19, גובהי 1.70 ואני שוקלת 80 ק"ג התחלתי לעשות דיאטה ביום ראשון וכבר ירדתי שני קילו מה שגרם לי לחשוב שאולי הדיאטה שלי לא נכונה אני אוכלת ארוחת בוקר, סנדוויץ בצהריים וקוטג' בערב ואני עושה 9 ק"מ הליכה בחדר כושר בכל יום הבעיה היא שאני לא אוכלת ירקות, פירות או בשר כי אני פשוט לא אוהבת ואני חושבת שהדיאטה לא תחזיק מעמד. חשוב לציין שאני לא אוכלת חטיפים או מתוקים אחרים כי אני יודעת שאני לא אפסיק.. מה גם שנראה לי מעבר לשני קילו האלה שכבר ביום הרביעי לדיאטה ראיתי שהשלתי אני לא ממשיכה לרדת, מה הבעיה? מה אני יכולה לעשות כדי לייעל אותה ושבאמת ךתחזיק מעמד ותראה תוצאות? תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון, את עושה רק 2 דברים טובים
אהרון02/08/2008הראשון הוא ההליכה היומית, (צריך להוסיף גם פעילות בונה שרירים) כל היתר טעון שיפור או שינוי רדיקלי. אם הבנתוי טוב את אוכלת רק פעמים ביום וזאת טעות. גם התפריט שלך אינו נכון ואינו מספיק. את חייבת לאכול 3 ארוחות מסודרות ועוד 2 ביניים. יהיה לך קשה לרזות ולהתמיד ללא ירקות ופירות. אם את לא אוכלת בשר באופן עקרוני, אפשר להחליף במוצרי חלב (לא שמנים), ביצה ודגים. הדבר הטוב השני הוא ההמנעות מחטיפים ומתוקים, המשיכי כך. את חייבת דיאטה מתונה, מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון תוך הקפדה על הספקה סדירה (כלולה במזון) של הוויטמינים והמינרלים הדרושים לגוף. אם יש לך שאלות ספציפיות אענה לך ברצון. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה.. ועוד משהו
סיוון02/08/2008אני אוכלת 3 ארוחות ביום, הבעיה היא שאני לא רוצה לאכול יותר מזה כי אני מפחת שאני לא אפסיק אני אוכלת בסביבות ה-1000 קל' ביום, מוציאה 700 - מה שאומר שאני אוגרת 300 קל' ביום, אז איך נעצרה הירידה במשקל? ואם אני לך לתזונאית ואעשה תפריט מאוזן - חזרה לאכילה של יותר קלוריות לא תשמין אותי במקום לעשות ההפך? חשוב לציין שעד לפני שבוע התפריט לי כלל קרוב ל2500 קל' ביום. תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוון, הרי כמה הבהרות
אהרון02/08/2008בקרב אנשי המקצוע רווחת הדעה שצריך לאכול 5-6 ארוחות ביום, מתוכן 3 עיקריות. מחקרים אחרונים מראים שאין הבדל בהרזיה בין 3 ארוחות לבין יותר בתנאי שמדובר על אותו הרכב ואותו ערך קלורי. אם מתאים לך 3 ארוחות, לכי על זה, אבל אם את מנשנשת בין הארוחות, הוסיפי לערך הקלורי הכולל. *****את טועה באומרך שאת מוציאה 700 ק ביום. זה מה שאת שורפת רק בהליכה היומית (יותר מדוייק כ 600 ק) אבל את צריכה להוסיף את זה להוצאה הבסיסית שהיא כ-1600 ק עבור הנתונים שלך. אם את מוסיפה גם פעילות יומית שוטפת, מגיע בקלות ל2400-2500, בהנחה שהמטבוליזם שלך ממוצע. ליתר ביטחון הורידי משהו מזה, בהתחשב שאחוז השומן שלך גבוה.(בקשי בחדר הכושר שימדדו לך, יש להם מכשיר לא כל כך מדוייק אבל נותן לך אינדיקציה) ****זה רעיון מצויין ללכת לתזונאית, אבל אחת עם המלצות והשגים מוכחים. לא חסרות תזונאיות שלא רק שלא עוזרות אלא גורמות בסופו של דבר להשמנה על ידי כל מיני דיאטות מטורפות. אני ממליץ לך 1500 ק ליום אבל בתפריט מאוזן מגווון ובריא. אם תתמידי בפ"ג ותוסיפי פעילות בונה שריר 2-3 פעמים בשבוע, את צפויה לגרום למאזן קלורי שלילי של לפחות 800 ק שיבוא מפרוק כ-100 גרם שומן ביום, בהנחה שתדאגי לשמור על השרירים. ****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיוון
לילי02/08/2008סיוון היקרה, הגוף שלך התרגל במהלך השבוע הזה לאוכל המועט שאת מכניסה לגופך, כעת את צריכה לדרג את התפריט שלך ולהעשיר אותו במזונות איכותיים ובריאים. לדוגמה: 1.סלט ירקות(עגבניות, מלפפון, חסה,בצל ירוק/יבש/זיתים/גמבה/גבינה קשה 5%) זאת ארוחה נפלאה וכתוספת, פרוסת לחם קל עם ממרח גבינה לבנה 1/2%, פרוסת דג סלומון מעושן. זה בהחלט יכול להשביע אותך לזמן המושלם עד לארוחה הבאה. 2.תפוח אדמה מבושל, ירקות חתוכים/סלט ירקות קטן כמו בדוגמה למעלה, וחתיכת שניצל עוף קטנה. 3.מרק או תבשיל ירקות(ברוקולי,גמבה בכמה צבעים, עגבניה,גזר,בצל ועוד...) עם 3 כפות אורז. יש לך המון אפשרויות מדהימות. כעת את צריכה רק לבחור מה שמתאים לך! בהצלחה :) נ.ב: ספורט(נקודה חשובה). עד עכשיו לפי מה שציינת את הולכת 9 ק"מ בהליכון, מעכשיו הציבי בפנייך אתגר. האתגר הוא לרוץ וללכת על ההליכון יותר מ9 ק"מ, 10 ומעלה את מחליטה. אני מאמינה שאת תראי תוצאות גבוהות יותר מן הרגיל. המון בהצלחה, אלונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סיוון
ד''ר רוני חרמון03/08/2008נכון שיש עליך משקל רב ומשקלך צריך להיות בסביבות ה- 60 ק"ג. מה שאת עושה זה מבצע דיאטה שאולי יצליח בחלקו אבל מהר מאוד תחזרי למשקלך הגבוהה. בכדי להצליח בדיאטה צריך לאכול מגוון ובריא לא חייבים לאכול הכול ביחד כל יום אפשר לאכול כל שלושה ימים דברים וצרופים שונים אבל חייבים להתמיד בדבר הרבה זמן. אם את רוצה לספור קלוריות את צריכה לאכול כל יום כמות קלוריות הפחותה מהתוצאה שתקבלי מהחישוב של משקלך כפול 24 כפול 0.9 . כמה שפחות קלוריות תוכלי קצב הירידה יגבר . ככול שתישתי יותר מים תרדי יותר. ככול שתעשי יותר פעילות גופנית תרדי מהר יותר. אבל החשוב ביותר הוא תוכנית הדיאטה משך הזמן שלה והדיוק שאת מבצעת אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)