אהרון-זקוקה לעזרתך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אהרון-זקוקה לעזרתך
    מיכל
    02/08/2008

היי אהרון, ראיתי שאתה עונה בצורה נפלאה לשאלות, אשמח לקבל ממך תשובה לשאלתי.. אני מרבה לאכול כבד עוף צלוי על האש ואיני יכולה לחשב את כמות הקלוריות כיוון שאני לא יודעת מה משקל גרם כל חתיכת כבד. תוכל בבקשה לנסות לעזור לי לדעת כמה גרם וקלוריות יש בחתיכת כבד עוף מרובע בגודל בינוני (5 ס"מ בערך) אני יודעת שזה אינדיווידואלי אבל ממש בערך? תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהרון-זקוקה לעזרתך

הוספת תגובה

• כבד עוף

אהרון
    02/08/2008

מכיל כ-120 ק\100 גרם לפני הבישול. הכי טוב לשקול לפני הצליה ולחשב. אני מעריך 40-50 קלוריות.******צורת ההכנה שלך, צליה, היא הנכונה. הכבד מזין מאוד ועשיר במיוחד בוויטמין B12, חומצה פולית וברזל, לכן מומלץ למי שסובל מאנמיה (רמה נמוכה של המוגלובין). לעומת זאת יש בו כמות גדולה מאוד של כולסטרול, לכן לא צריך להגזים.. ******בתיאבון!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך, שאלה נוספת

מיכל
    02/08/2008

אני מכורה לקטשופ, נוהגת לאכול המון קטשופ בצירוף לכל מאכל וזה בצורה מוגזמת, ביום אני מסיימת יותר מחצי בקבוק וכמות הקלוריות היא אלף לבקבוק וזה נורא משמין. השאלה שלי האם במסגרת הדיאטה אפשרי לוותר על אוכל אחר שזה יהווה כתחליף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטשופ

אהרון
    02/08/2008

מלבד ערכו הקלורי יחסית גדול (כ-120ק\100 גר) הוא מוצר מתועש המכיל הרבה כימיקלים שנוגדים את עקרונות התזונה הנכונה. אני מציע לך לא להגזים באכילתו, מה עוד שערכו התזונתי בצורתו המתועשת אינו רב. עצם העובדה שאת מכורה אליו אומרת את הכל. בתזונה נכונה, ההתמכרויות היחידות המותרות הן לירקות ולמים. התזונה צריכה להיות מגוונת ומאוזנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מור, אני מעריך אותך

אהרון
    02/08/2008

טוב שאת מודעת לנושא הגוף ואף פעם אינו מוקדם מדי. התרופה שאת לוקחת אמנם גורמת לרוב בעיקר לצבירת נוזלים וצודק הרופא שהעיניין יסתדר עם תום הטיפול. בשלב הזה של החיים את צריכה לשתף את ההורים בכל מעשיך כולל התזונה ללא קשר לפחד מהשמנה. ישנם תזונאים המתמהים בתזונה נכונה לילדים בעיצומה של הגדילה ומומלץ לגשת לאחד\אחת מהם\מהן בלווי הורה. קשה ולא נכון ליעץ באופן ווירטואלי ולבנות תפריט לילדה בגיל שלך בלי לדעת את כל הנתונים על ידי פגישה פנים מול פנים. הצרכים התזונתיים בגיל שלך שונים מאלה הנכונים למי שסיים את שלב הגדילה. בכל זאת אני מרשה לעצמי ליעץ לך באופן כללי ביותר.******צריך לאכול כמה שפחות מתוקים, לא יותר מפעם ביום*****לאכול 3 ארוחות מסודרות על יד השולחן בשקט וללעוס טוב ולאט ****לאכול עוד 2-3 פעמים בין הארוחות משהו קל. ******לשתות בעיקר מים ולהמנע ממשקאות ממותקים, עדיף מיץ טבעי טרי. *****להרבות באכילת ירקות ופירות טריים*****לאכול לחם מלא ודגנים מלאים******כמה שפחות צ'יפס, חמבורגר וכדומה. ******לא להגזים בישיבה מול הטלוויזיה או מחשב ולהעדיף פעילות גופנית כגון ריקוד, משחקי כדור, הליכה וריצה עדיף בחברת ילדים אחרים, *****להקפיד עד כמה שאפשר לא להחשף לשמש בין 9.30-17.*******בהצלחה, ילדה חמודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו