העלאה במשקל בזמו מחזור.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העלאה במשקל בזמו מחזור.
    מזי
    12/08/2008

שלום לכם, אני חדשה בפורום המדהים מדהים הזה! זה ופורום כושר גופני שהיתוודעתי אליהם לפני מספר ימים. בת 42, גובה 1.6 מטר. שוקלת 60 ק"ג. אני יותר מחצי שנה בתהליך של הרזיה. תזונה נכונה + שילוב פעילות גופנית. הליכה-ריצה על הליכון, ואימון באליפטיקל. ירדתי כבר 15 ק"ג. השאלה שלי אם באמת כמו שטוענות חברותיי, בתקופת המחזור יש עליה במשקל. האם זה נכון? שלא נדבר על זה גם שבתקופה זו התיאבון גובר... ולאחרונה אני קצת תקועה במקום. כנראה ההתלהבות הראשונית של תהליך ההרזיה קצת דעך, יש פחות חשק. האם יש פיתרון קסם לחזור להיתלהבות? מאוד רוצה להוריד עוד 5 ק"ג. תודה רבה לכם, מזל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העלאה במשקל בזמו מחזור.

הוספת תגובה

• הקילוגרמים האחרונים האלה....

אהרון
    12/08/2008

ברכות הל ההרזיה המבורכת. עשית את זה בקצב המתאים ובדרך הנכונה. רק שיפור אחד אני מציע: הוסיפי גם פעילות בונה שריר לצורך שימור מסת השרירים שהולכת וקטנה עם הגיל. זאת הסיבה העיקרית של ירידת קצב המטבוליזם, דבר שמוביל להשמנה. המחזור החודשי הוא אחד מהגורמים שמקשים על הדיאטה. אצל רוב הנשים העליה במישקל היא דווקא לפני המחזור ולא במהלכו, אבל לרוב זאת צבירת נוזלים ולא שומן אמיתי. גם הגברת התאבון, לפעמים בלתי נשלט היא תופעה נפוצה לפני ובזמן המחזור. זה נובע משינוים ברמות האסטרוגן והסרוטונין בתקופה הזאת. ההפחתה בסרוטונין גורמת להגברת החשק לפחמימות ובעיקר למתוקים. לצער כולנו אין פתרונות קסם. ירידה בקצב ההרזיה עם התקדמותה היא תופעה נורמלית ומוסברת. אסור להתייאש, בעיקר שאת בדרך הטובה. אם את בכל זאת רוצה קצב מוגבר, הגדילי את מכסת הפעילות הגופנית ועם הרבה התמדה וסבלנות תצליח ללא ספק. .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מזי
    12/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מזל

ד''ר רוני חרמון
    13/08/2008

לאור הנתונים שראיתי משקלך תקין.
    עליה במשקל בתקופה שלפני המחזור נובעת מצבירה של נוזלים בשל שינוי הורמונאלי שניגרם בתקופה הקדם וסתית. נוזלים אלה מופרשים ביתר שאת בתקופת סוף המחזור כך שבסה"כ המשקל לאורך זמן לא עולה אלא רק עולה לתקופה קצרה ואחר כך מתאזן.
    לגבי ההתלהבות תסתכלי על התמונה שלך לפני ואחרי וזה יעשה את העבודה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו