משקל עודף, ספורט ותפריט אישי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל עודף, ספורט ותפריט אישי
    avi
    14/08/2008

שלום אני עוסק בכדורסל כ4-5 פעמים בשבוע, כל פעם שעתיים בערך המשקל שלי הוא 97 והגובה שלי 1.91, יש לי עודף משקל שהייתי רוצה להוריד האם אתה יכול לרשום לי תפריט בסיסי (לפי מה שהבנתי אני צריך לצרוך כ3000 קלוריות ביום תקן אותי אם אני טועה), של ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, אחרי האימון, ערב ועוד איזה 2 ארוחות ביניים.. וככה אני ידע פחות או יותר לנווט את עצמי. לפי מה שהבנתי אני צריך על כל 2 קילו גרם חלבון, ככה שאני צריך נראה לי 48 גרם חלבון ביום, שאת הרוב אני יצרוך אחרי האימון. תודה רבה ד"א בן 14.5

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבי, המסקנה נכונה

אהרון
    14/08/2008

אמנם, אתה צריך לרזות. עבור הגיל שלך יש לך עודף לא קטן. בכדי לרזות הייתי מציע לך לאכול אפילו פחות מ 3000 קק, אבל לא בהרבה. בהתחשב שאתה עדיין בתהליך גביהה וגם עושה ספורט, הייתי מציע לך 2500 קק ליום ולעקוב אחרי המשקל על ידי שקילה פעם בשבוע. כמובן שכמות הקלוריות עשויה להשתנות לפי ההתקדמות. אתה מתאמן שעתיים ביום אבל אינני יודע כמה זמן אתה נמצא נטו בתנועה בזמן האימון , לכן לא פשוט להעריך כמה קלוריות אתה שורף. לגבי החלבון, אתה טועה. מה שאתה אומר לא מספיק אפילו למבוגר שלא עושה ספורט. אתה צריך לפחות 1.5 גר לכל ק"ג גוף. אתה לא צריך לצרוך את הרוב אחרי האימון אלא לאכול זמן קצר אחריו ארוחה קלה עם פחמימות מורכבים וחלבון. תפריט צריך להתאים באופן אישי בהתחשב בהעדפות, שנאות ומיגבלות אחרת קשה להתמיד. אני לא אציע לך תפריט אבל אהיה מוכן לתת את דעתי לתפריט הנוכחי שלך במידה ותפרט אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה תפריט שהכנתי

avi
    14/08/2008

אז ככה, כתבתי בערך מה הייתי רוצה לאכול אך מכיוון שאני חדש בכל העסק הזה, אין לי בעיה שתוסיף לי דברים או תחליף לי, ויש מקומות שכתבתי לך להמליץ לי על משהו במקום.. בקיצור זה התפריט הבסיסי נראה לי, עכשיו בבקשה תעזור לי לשפר אותו ככה שיצא 2500-600 קלוריות.. תודה רבה לך ארוחת בוקר: 4 פרוסות לחם עינן, קוטג' 3 אחוז שומן, עגבניה / מלפפון או כוס דגנים מלאים + חלב 1 % ביניים: פרי, תפוח או אגס, מעדן חלב 0 % שומן ארוחת צהריים: עוף דל שומן / חזה עוף / דג, כוס אורז / משהו אחר שתמליץ לי לפני אימון: חטיף אנרגיה אחרי אימון: סלט ירקות (עגבניה, מלפפון, בצל), 2 כפות שמן זית, חביתה 2 ביצים או קופסת טונה בשמן (או שיותר עדיף במים?) ארוחת לילה: הייתי מעדיף שתמליץ לי (לפני כל ארוחה 2-3 כוסות מים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה דברים

avi
    14/08/2008

בקיץ האימונים שלי בצהריים לכן אני אוכל את הארוחת צהריים כאחרי האימון, אבל במהלך השנה האימונים יהיו לקראת הערב כך שהארוחת ערב תהיה אחרי האימון. שמעתי שצריך לאכול פחמימה זמינה ישר אחרי האימון, שמעתי על סוכר ענבים וכל מיני דברים.. על מה אתה ממליץ והאם יש את זה בחטיף, או באיזשהו פרי? אשמח לעוד טיפים לדיאטה ולגבי הספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד

אהרון
    14/08/2008

לא צריך סוכר ענבים (הוא סוכר לכל דבר). אני גם נגד חטיפים אלא אם אתה מאוד אהב. תמיד עדיף פרי או לבן עם חתיכות פרי טרי או יבש (שאתה תכין לעצמך). מומלץ להוסיף גם כף שיבולת שועל או סובין שיבולת שועל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי, הערות לתפריט

אהרון
    14/08/2008

אז ככה, כתבתי בערך מה הייתי רוצה לאכול אך מכיוון שאני חדש בכל העסק הזה, אין לי בעיה שתוסיף לי דברים או תחליף לי, ויש מקומות שכתבתי לך להמליץ לי על משהו במקום.. בקיצור זה התפריט הבסיסי נראה לי, עכשיו בבקשה תעזור לי לשפר אותו ככה שיצא 2500-600 קלוריות.. תודה רבה לך ארוחת בוקר: 4 פרוסות לחם עינן, קוטג' 3 אחוז שומן, עגבניה / מלפפון או כוס דגנים מלאים + חלב 1 % ******יותר ירקות. דגנים טבעים ללא תוספת סוכר וחומרים אחרים. ביניים: פרי, תפוח או אגס, מעדן חלב 0 % שומן *****במקום מעדן - לבן 1.5% ארוחת צהריים: עוף דל שומן / חזה עוף / דג, כוס אורז / משהו אחר שתמליץ לי ****אורז מלא, סלט גדול עם כפית שמן ומיץ לימון, פרי לפני אימון: חטיף אנרגיה ****עדיף בננה או פרי יבש (לא מסוכר) אחרי אימון: *****פסטה מקמח מלא עם גבינה בולגרית 5 % או אחרת עד 5% *****ארוחת ערב: סלט ירקות (עגבניה, מלפפון, בצל), 2 כפות שמן זית, חביתה 2 ביצים או קופסת טונה בשמן (או שיותר עדיף במים?) *****להוסיף חסה ופילפל אדום. 2 כפיות (לא כפות) שמן, טונה במים, ביצים קשות או על טפלון. *****ארוחת לילה: פרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו