מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לספורט והרזייהרקדנית:)16/08/2008
שלום, אני מנסה לרזות ללא הצלחה ועכשיו התחלתי (שוב) לעשות ספורט כל יום כדי לרזות. יש לי שטיח ריקוד ואני מגיעה לרמה מאוד גבוהה והיום שברתי שיא כשהמכשיר הראה לי ששרפתי 1000 קלוריות (בערך בשעה וחצי). אז קודם כל האם הכמות הגיונית? כדי לציין שקפצתי המון והזעתי בטירוף.. היה קשה כך שמבחנתי בהחלט נראה לי הגיוני אבל בכל זאת זה הרבה.. וזה מודד לפי משקל גם. ואם כך, אם ארקוד כל יום ברמה הזאת, האם תוך שבוע ארד קילו?!? כמובן בתנאי שאני אמשיך לאכול אותו דבר כמו עכשיו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי לרקוד אבל לא רק
אהרון16/08/2008מכשירים מסוג זה אינם מדוייקים במה שנוגע לחישוב קלוריות, בד"כ מראים יותר (מסיבות מסחריות), אבל בכל זאת נותנים אינדיקציה. אני מציע לך לגוון את הפעילות, זה מומלץ גם לגוף וגם מעלה את הסיכוי להתמדה. אם עושים כל הזמן אותה הפעילות, נשברים יותר מהר והופכים את המכשיר לקולב או לא יודעים איך להפטר ממנו. אני לא יודע כמה את שוקלת ומהי עצימות הפעילות, אבל 1000 קק יכול להיות לא רחוק מהמציאות. על מנת לשרוף 1 ק"ג רקמת שומן צריך לגרום לגרעון של 7700 קק. הבעיה היא שלא רק השומן נשרף אלא גם שרירים אם לא משמרים אותם בפעילות אנאירובית אפקטיבית. אם את באמת גורמת לגרעון של 1000 קק ליום, תוך 8 ימים תורידי קילו. בהתחלה אפילו יותר בגלל שחלק מן המשקל הוא נוזלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון אתה עונה נפלא!! ועוד עניין...
רקדנית:)17/08/2008היי אהרון, כתבתי בעבר בפורום לפני יותר מחצי שנה ונורא עזרת לי וגם עכשיו אתה עוזר לי.. המשקל שלי הוא בין 49 ל-50 והגובה: 1.54 אבל עד לפני שלושה שבועות או קצת יותר, שקלתי 48 ולכן עכשיו אני חייבת לרזות בחזרה והשאיפה שלי היא להגיע ל-43 או לפחות 45, דבר שבטח כבר לא יקרה בחיים.. העניין הוא שהרגלתי את הגוף שלי במשך השנה (למרות שאמרת לי לא לעשות את זה.. אני לא יודעת איך זה קרה..) לאכול מעט מאוד, פחות מ-500 קל' ליום!.. אח"כ לפני כשלושה שבועות נסעתי לטיול ושם אכלתי כמויות נורא גדולות פתאום.. כלומר לא כמויות גדולות אבל דברים נורא משמינים ופסט פוד למיניהם.. דברים שממש לא הייתי רגילה לאכול ובטח מליוני קל', אפילו לא ידעתי לספור אותם.. אז חזרתי והשמנתי כמובן.. עכשיו עבר כשבוע שבו אכלתי בין600 ל-700 קל' וירדתי חצי קילו. הוספתי את הספורט הזה של הריקוד שאגב הוא בעצימות נורא גבוהה ולכן לא בטוח שאוכל לעשות כל יום כל כך הרבה.. למרות שיש לי המון כוח רצון.. וגם הליכות בשאיפה שכל יום לפחות שעה.. או לחלופון אני שוקלת ללכת לחדר כושר. אז השאלה שלי היא כמה אני אמורה עכשיו תוך כדי הספורט הזה לאכול ביום מבחינה קלורית, אם הרצון הוא לרדת קילו בשבוע או יותר למרות שבטח אי אפשר.. תודה רבה!! שבוע טוב *אמרת שהשריר יורד בפעילות כמו שאני עושה אם לא משמרים אותו עם פעילות אחרת (אם הבנתי נכון) ודווקא אני רואה שהשרירים שלי ברגלים מתנפחים וגדלים באופן שאני לא ממש אוהבת.. אז מה לעשות כדי שההיפך יקרה? כלומר שהשרירים לא ייגדלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הנתונים אמי זוכר אותך
אהרון17/08/2008הייתי מציע לך להתמיד בכיני, כך יהיה לי קל יותר לעקוב ולעזור לך בהמשך . תודה על ההערכה כלפי, זה רק מחזק את רצוני להמשיך ולתרום את חלקי למי שמעוניין. 1. חזרה ל 43 קילו, עדיף שתשאר בגדר חלום. את לא תרצי להיות בתת משקל. הקרב שלך צריך להיות על 48 או מעט מתחת. 2.הסברתי לך בהרחבה בעבר את חשיבות האכילה המאוזנת והמספקת לגוף את האנרגיה הדרושה (בין היתר להרזיה) והתיחסתי הרבה על נושא קצב חילוף החומרים, לכן לא אחזור. אם ספורט או בלעדיו אסור לך פחות מ1000 קק, אבל אם עכשיו את הרבה מתחת לזה מומלץ להעלות בהדרגה עד 1200 או אפילו יותר אם את מתכוונת לגרעון של 1000 קק (גם זה קצת הרבה למימדים שלך) 3. כפי שאמרתי את צריכה לגוון את הפעילות האירובית כ-90 דקות ליום בעצימות בינונית ומדי פעם להגביר לדקות אחדות. אם השרירים שלך גדלו זה מצויין, זה רק יעזור להרזיה. מה שחשוב זה אחוז השומן, אני ממליץ לך למדוד אותו. 4. יהיה לך קשה להוריד 1 ק"ג לשבוע בהתחשב בנתונים ובהיסטוריה שלך. מישהו רודף אחריך? העיקר היא ההתמדה ולא הקצב במיוחד שמצבך טוב ואני מכיר הרבה שברצון היו מתחלפות אתך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רקדנית:)17/08/2008ענית לי מהר נורא ותשובה מפורטת! תודה עכשיו רק נשאר לי להקשיב לך הפעם ולקוות שארזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקדנית
ד''ר רוני חרמון19/08/2008לא נראה לי ששריפת הקלוריות שלך כזו גבוהה אני מעריך לא יותר משש מאות קלוריות תמשיכי כך תוכלי פחות והדרך פתוחה לפנייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)