עצירות בטיול - עזרה דחופה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות בטיול - עזרה דחופה...
    יואב
    25/06/2007

שלום,

אני נמצא בטיול במרכז אמריקה, ויש לי לא מעט עצירויות, או יותר נכון - יציאות קשות, שמובילות לבעיות הידועות (טחורים). אני מצליח להילחם בזה חלקית על ידי צריכה של שמנים למיניהם, תוספי סיבים, ירקות ופירות, אולם לאחר כ 3 ימים של הצלחות מרשימות, חזרה בעית היציאות הקשות, למרות שהמשכתי פחות או יותר באותה דיאטה.

ידוע לי שצריך לצרוך ירקות ופירות, אבל אלו רק תוספות למזון. אילו דברים מומלצים בתור מנות עיקריות? אנא קחו בחשבון שאני נמצא בעולם השלישי, האוכל פה מאד בסיסי ולא כל דבר ניתן להשיג (חלק ממה שניתן להשיג גורם שלשולים). לכן, אודה לכם מאד אם תוכלו לציין רשימה לא קצרה של מנות עיקריות מומלצות וכאלה שאינן מומלצות, כך שאוכל למצוא מזון מתאים. אנא הצילו לי את הטיול...

תודה,
    יואב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מניעת עצירות

ד''ר רוני חרמון
    26/06/2007

הדבר החשוב ביותר למניעת עצירות הינו שתיה של כ- עשרים כוסות מים ליום או 4 ליטר. כמו כן רצוי לאכול אוכל מטובל בשמן לא לחסוך בו. אפשר להוסיף לאוכל שמן פארפין שאינו נספג במעי אך משמן אותו רצוי כ- 20 סמ"ק ליום. במקרים קיצוניים אפשר להשתמש גם בנרות גליצרין או בחוקנים קטנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו