בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    אייל
    22/08/2008

לפני כשנתיים עשיתי בדיקת דם ורופא המשפחה אמר לי שרמות הסוכר שלי גבוהה. לא מעבר לכך - היא עמדה על 119. אני עוסק ברכיבת אופניים כבר 8 שנים. מאז שהתחלתי ירדתי במשקל אבל בקצב של 1-2 ק"ג בשנה. לפני כארבע חודשים החלטתי לרדת במשקל באופן רציני יותר. שקלתי 93 ק"ג וירדתי ל 86 ק"ג. (גובהי 1.74 מ' וגילי 46) אני מתאמן בחדר כושר 2-3 פעמים בשבוע ורוכב על אופני הרים פעם בשבוע. התזונה שלי מורכבת מארוחת בוקר של קערת חלב קטנה עם חצי כפית סוכר ודגנים בבוקר. ארוחת צהריים ללא הגבלה וארוחת ערב עד 7:00 בערב דומה לזו של הבוקר - לעיתים אני אוכל יותר מאוחר פירות (אפרסק או שניים - שזיפים (2-3)). לפני כחודש וחצי נפגעתי ברגל בראפטינג שעשיתי וניגשתי לרופא לצורך טיפול - ביקשתי גם שוב, בדיקות דם. הפציעה מנעה ממני פעילות ספורטיבית (מתחתי רצועות בעקב ). בבדיקות הדם יצא שרמת הסוכר ירדה ל 105 (עדין גבוה יחסית) אבל התברר שיש כולסטרול 212 וגם : LDL-CHOLEST. 130.8 לידו TRIGLYCERIDES בגובה 218. אגב, הכולסטרול והיתר לא נמדדו לפני שנתיים, לא יודע מדוע וחבל - כי אז הייתי במלוא "משקלי" ולדעתי הערכים רק ירדו. כל יתר הערכים בסדר. שאלתי מה לשפר בתזונה שלי - מה רצוי ומה לא. כרגע אני מוריד כ 0.8 עד 1.5 ק"ג בשבוע אם התדירות של חדר הכושר נשמרת. מה עוד ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• תזונה ובריאות

רחל גרנות
    22/08/2008

שלום לך,
    כפי שאתה רואה ירידה במשקל שפרה את ערכי הסוכר שלך. אני בטוחה שגם הערכים של השומנים בדם השתפרו. לא ברור לי אילו דגנים אתה אוכל בבוקר ובערב. עקרונית, כדאי לבחור את אלה שעשירים בסיבים תזונתיים וכמובן מכילים פחות סוכר. חלק מהדגניים הם בסך הכל וופלים בהסוואה. לא ברור לי מה זאת ארוחת צהריים ללא הגבלה.
    טריגליצרידים באים מסוכרים פשוטים, כגון, פירות, מיצים, מתיקה ואלכוהול. הגוף שלנו משום מה הופך את הסוכרים לשומנים. הבשורה הטובה שהורדת טריגליצרידים קלה יותר ותלוייה באופן האכילה. לכן, זהירות עם הפירות . היכן מתחבאים הסוכרים הנוספים בתפריט שלך? האם אתה שותה דברי מתיקה או אלכוהול? וכעת לכולסטרול. לעיתים, המעבדה (הכבד) מייצרת כולסטרול ולמרות שאנחנו מתנהגים יפה כלומר, אוכלים נכון, עוסקים בפעילות גופנית, ערכי הכולסטרול גבוהים. במקרים אלה, אין ברירה ויש להיעזר בתרופות. לא ציינת כמה הכולסטרול הטוב, זהו נתון חשוב שלוקחים בחשבון.
    כדאי שצתוסיף שומן טוב לתפריט שלך. שומנים טובים מורידים את ערכי הכולסטרול הרע ומעלים את הכולסטרול הטוב ומשפיעים לטובה גם על הטריגליצרידים. אין הכוונה שתתנפל כעת על שמן זית, אנחנו זקוקים לבערך 3 כפיות שמן ביום.
    רחל גרנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכולסטרול לרחל גרנות

אייל
    22/08/2008

ציינתי שני ערכים של כולסטרול - אלו היו הערכים הגבוהים בתוצאות שקיבלתי - יש עוד מדד של HDL- CHOLEST. שעומד על 37.26 - האם לזה התכוונת ? ארוחה לא מוגבלת זה אומר אוכל הכל אבל כמובן שלא "שתי מנות" אלא מנה רגילה , עם זה מנת עוף או דג, או בקר עם תפוחי אדמה , אורז, קוסקוס וכיוב'. מפחית מאוד בלחם - פעם או פעמיים בשבוע אוכל שתי פרוסות לחם שחור (אחיד) עם ממרח איקרה או חומוס או עריסה וכיוב' - אבל זה קורה מעט מאוד. איזה פירות בעיקר יוצרים את השומנים שציינת בטריגליצרידים ? ממה רצוי להמנע ו/או להפחית ? אני לוקח בעיקר דגנים כמו פיבר1 - פיטנס - אול בראון, גרנולה בדבש וכיוב' איני לוקח את הממולאים שוקולד או אלו שמשתיקים את מצפון ההורים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת שומנים

רחל גרנות
    24/08/2008

שלום אייל,
    לכולסטרול הזה התכוונתי. זהו הכולסטרול הטוב שמגן עלינו. הוא נמוך מידי.
    מבחינת הפירות, הרי זה לא משנה איזה פרי. אתה צריך להתייחס למנה. למשל, מנת פרי היא תפוח עץ בינוני (מתוק או חמוץ), אגס, אפרסק, 12 ענבים (מי יכול להפסיק בעיהב ה-13?), פלח אבטיח של 300 גרם עם הקליפה, שליש מנגו (עתיר סוכר) וכן, הלאה. אני מציעה לא עיותר מ-3 מנות ביום ולא בבת אחת.
    ארוחת הצהריים שלך נשמעת בסדר וכן, הדגנים שאתה אוכל. אל תשכח להוסיף לתפריט כ-3 מנות שמן טוב. מנת שמן היא
    : כפית שמן זית = כף טחינה = כף אבוקדו = 6-8 זיתים.חשוב לזכור שהשומן הטוב מעלה את הכולסטרול הטוב.
    ואולי כדאי להתייעץ עם רופא מומחה לליפידים (שומנים בדם).
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אייל
    24/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו