כיצד ניתן לעזור כשדיאטה לא עוזרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד ניתן לעזור כשדיאטה לא עוזרת
    כוכי
    26/08/2008

שלום, אני בת 45, גובה 1.62 ושוקלת 66 ק"ג, אני אוכלת בבוקר 3 פריכיות אורז עם 2 כפות גבינה 3% עגבניה+מלפפון, ארוחת ביניים - מעדן אפס אחוז, בצהריים : כעת התחלתי עם כוס אורז מלא + 1/2 כוס שעועית אדומה +סלט ירקות טרי , (לפני זה בצהרים אכלתי חזה עוף אפוי עם חצי כוס קטניות + סלט ירקות טרי) ובערב 3 פרכיות עם ממרח טונה, במהלך היום אני שותה בערך 6 כוסות מים+-. אני גם עושה הליכה מהירה של שעה אחת 4 פעמים בשבוע, תהליך זה מתמשך כבר חודש ויותר, לא ירדתי אפילו גרם אחד, אני ממש בדיכאון, מה עלי לעשות??? אשמח לקבל את תשובתכם.תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות הבהרה

אהרון
    26/08/2008

1. האם זאת הפעם הראשונה בשנים האחרונות שאת מנסה לרזות? 2. אם לא, מתי היתה הדיאטה האחרונה, אופיה והיקפה, משך הזמן שלה, משקל התחלתי וסופי? 3. מה זה "כוס", לפני הבישול או אחריו? 4. יש לך מגבלות בתזונה או ביכולת פעילות גופנית חוץ מהליכה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוכי

ענת פלדמן
    26/08/2008

אשמח לראות את התשובות לשאלות של אהרון, ועוד: האם את עושה גם אימונים אנאירוביים - היינו חיזוק שרירים בנוסף ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאהרון

מיטל כהן
    26/08/2008

1. האם זאת הפעם הראשונה בשנים האחרונות שאת מנסה לרזות? כן, הפעם יש לי מטרה להוריד 6 ק"ג, בדקתי את בלוטת התריס והכל תקין, מעבר לכך אני סובלת שנים מעצירות. 2. אם לא, מתי היתה הדיאטה האחרונה, אופיה והיקפה, משך הזמן שלה, משקל התחלתי וסופי? בעבר הייתי מקרוביוטית ומשקלי היה 57 ק"ג. 3. מה זה "כוס", לפני הבישול או אחריו? אחרי הבישול. 4. יש לך מגבלות בתזונה או ביכולת פעילות גופנית חוץ מהליכה? אין לי שום מגבלות, אני מוצאת שהליכה מהירה היא הכי קלה, את ההליכה אני עושה בכל בוקר מהשעה 6.00 ועד 07.00. ממתינה לתגובתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לענת

כוכי
    27/08/2008

ענת היי, קראתי את המאמר שלך ולדעתי יש שם כלים נפלאים שיוכלו לעזור לי בדיאטה שלי. מה שנותר לי הוא להדפיס את המאמר ופשוט להתחיל ליישם אותו. כולי תקווה ענקית שעם העצות של כולכם אצליח להוריד במשקל בצורה מסודרת. כמובן שאשמח לשמוע ממך עצות נוספות לגבי דמיון מודרך דרך שאני מאד מחוברת אליה. תודה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי

ענת פלדמן
    27/08/2008

הרשי לי רק הערה קטנה: שימי לב שאת לא "צמה" יותר מ -3 שעות בין ארוחה לארוחה. זיהיתי פער בין א. הצהרים לארוחת הערב. אפילו תפוח באמצע הוא מצוין לשבירת הצום וזאת על מנת שלגוף תהיה כל הזמן אנרגיה זמינה [גם אם את לא בפעילות "אירובית" הרי עצם פעולת הנשימה - עד 120- ופעולות פשוטות מצריכות שימוש בחמצן ומאגר אנרגיה זמין על מנת להגיע לשריפת שומנים]. בנוסף, היכנסי למחשבונים כאן ב BEOK, מחשבון BMR יתן לך הוצאה קלורית אינדיקטיבית במנוחה. זה ייתן לך מושג לגבי כמה קלוריות את אמורה לאכול ביום. לגבי טכניקות NLP ודימיון מודרך. אני כמובן בעד סשן מלא של "ניקוי עמוק". אבל גם הטיפים הבאים יכולים לעזור: לפני שנתחיל תשאלי את עצמך האם יש לך "רווח משני" מ - 6 הק"ג הללו. זה נשמע מוזר, אני יודעת, אבל תת המודע שלנו תמיד פועל על מנת להגן עלינו. עצמי עיניים, תנשמי עמוק ותקשיבי לקול הפנימי שלך. מה נותן לך המשקל הזה? במה הוא משרת אותך? יכול להיות שתופתעי מהתשובה, ויכול להיות שיעלו רק דברים שליליים. במשך 21 יום את יכולה לבצע את התרגיל הבא. מטרתו לתכנת את תת ההכרה "לראות" אותך במשקל האידיאלי, נקייה משליליות ומתסכול. 1.תנשמי עמוק 3 פעמים כשאת מוציאה את האויר לאט ובהדרגה. עמדי נוח והושיטי יד אחת קדימה. הוציאי את כל השליליות שיש לך בגוף אל כף היד. [איך זה מרגיש על היד? איזה צבע?]. תשטפי את היד במים 2.חיזרי לאותה עמידה, וכעת דמייני שעומד מולך מישהו מאוד אהוב שמסתכל עליך באהבה. המטרה היא למלא לכל האזורים הריקים משליליות את אותה אהבה והערכה. איזה צבע יש שם עכשיו? 3.דמייני את עצמך עומדת במרחק של צעד אחד מולך, עם הגב אליך. ראי אותך רזה, בריאה, מלאת ביטחון וקבלה עצמית. עשי צעד אחד לתוך עצמך ו"תנעלי" את עצמך בגוף החדש. עדכני אותי, בהצלחה ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות לכוכי

אהרון
    26/08/2008

לצערי אני לא יכול להתחיל עם המילה "סבלנות". בהתחלת מישטר הרזיה כלשהו (אם הוא ראוי) מצפים לתוצאות מוחשיות. אם זה היה קורה בחודש השלישי או הרביעי, המצב היה שונה. אחת מהבעיות כבר זיהיתי אבל אינני בטוח שהיא היחידה. עצירות היא אחד מהאויבים של ההרזיה והיא תופעה נפוצה בדיאטות דלות קלוריות בעיקר עם הן גם דלות סיבים תזונתיים. הבעיה חמורה כיפליים כאשר זאת תסמונת כרונית לא קשורה לדיאטה, אם כי במידה זו או אחרת מושפעת על ידי תזונה לא מתאימה. אנסה לעשות קצת סדר בתפריט שלך עם דגש על פתרון בעית העצירות. --האורז, גם אם הוא מלא מכיל מעט מדי סיבים תזונתיים ובכלל ערכו התזונתי נופל מדגנים אחרים. אני מציע לוותר עליו ומצפה לשיפור ביציאות. --בוקר: כריך מ 2 פרוסות לחם קל מחיטה מלאה עם גבינה\קוטג' 3% + פילפל אדום. --ביניים : 50 גרם שזיפים שחורים יבשים.+ כף סובין שיבולת שועל --צהריים: זה בסדר אבל בלי אורז. הסלט צריך להיות מגוון וגדול עם כפית שמן (מנה ראשונה) --ביניים : גביע לבן טבעי 1.5% עם כף נבט חיטה (קונים בחנות טבע)\כף סובין חיטה --ערב:סלט כרוב + גזר + שמן, 2 פרוסות לחם קל מלא\לחמית עם קופסת טונה במים (לא ממרח) --לילה: כמה תאנים יבשים. פעילות אירובית 90 דקות (רצוי מפוצל ומגוון) כל יום בעצימות בינונית. פעילות בונה שריר 2-3 פעמים בשבוע לשימור מסת השריר. (זה חשוב בכלל ובהרזיה בפרט). זה חייב להצליח. אשמח לעידכונים לצורך שינויים, אם נחוץ. --אם יש רצון, יש דרך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה לא עוזרת

ליטל סמואל-לוי
    26/08/2008

כוכי שלום,
    בהחלט אפשר להבין מדוע את מתוסכלת. כחודש ימים את אוכלת פחות מ-1000 קק"ל (!) ביום, לפי חישוב שעשיתי, עושה פעילות גופנית 4 פעמים בשבוע ולא רואה שום תוצאות.
    יש שתי סיבות אפשריות ל"תקיעות" הזו:
    1) קצב חילוף החומרים שלך הוא איטי, זאת אומרת שאת שורפת מעט קלוריות ביממה ולכן מתקשה לרדת במשקל. יש טיפול לכך.
    2) גופך מגיב לאט יותר למגבלה הקלורית ולוקח זמן עד שמתחילים לראות תוצאות. מצב זה יכול לקרות בתחילת תהליך הרזייה וגם במהלכו. לעיתים גם מלווה באגירת נוזלים.

תוכלי לענות על השאלה בעזרת בדיקת קצב חילוף חומרים (בדיקת נשימה פשוטה שאורכת מספר דקות ויכולה לומר בדיוק מהי השריפה הקלורית היומית שלך).
    במקביל אני ממליצה לך מאוד לגוון את התפריט כי הרבה פעמים זה גם עוזר, ובכל מקרה את לא יכולה לקבל את כל הרכיבים התזונתיים הדרושים לגוף בכמות נאותה בתפריט קבוע ודל מאוד בקלוריות.
    בבקשה תעדכני אותי האם זה עזר...
    בהצלחה.
    ואגב שתדעי, לפי ה-BMI (המדד הקובע את הסיכון הבריאותי מהמשקל), את נמצאת בגבול העליון של הטווח התקין - 25.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לליטל, ענת ואהרון

כוכי
    27/08/2008

שלום לכולכם, קראתי את התגובות שלכם ואני אסיים את הדיאטה שהציע לי אהרון, יש לי סבלנות והרבה סבלנות אבל כשלא רואים תוצאות למרות שכל כך מתאמצים ומשתדלים פשוט מאבדים את החשק להמשיך באותה מתכונת, ואני ממש אבל ממש לא רוצה לעלות במשקל. תודה לכולכם על הסבלנות הנהדרת שלכם שישבתם והגבתם ולא "התקמצנתם" במילים. תודה, כוכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות לגבי תשובתך

כוכי
    27/08/2008

שלום לך, ראשית תודה עבור תגובתך. אני מודעת לכך שכמות הקלוריות שלי היא נמוכה, אני בפירוש מפחדת לאכול בכדי לא להשמין. לגבי "התקיעות" שלי כיצד לדעתך ניתן לאבחן שאכן חילוף החומרים הוא איטי, ביצעתי בדיקות דם לבלוטת התריס והתשובות היו תקינות. אשמח אם תוכלי להרחיב לגבי בדיקת קצב חילוף חומרים - כיצד בדיוק מבצעים בדיקה זו? כמו כן אשמח לקבל את המלצתך לגבי גוון התפריט מתוך תקווה שזה יעזור. תודה מראש, כוכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת חילוף חומרים

ליטל סמואל-לוי
    28/08/2008

אני בהחלט חושבת שיש מקום לבצע בדיקת חילוף חומרים, שתבהיר מהי שריפת הקלוריות היומית שלך (ללא פעילות).
    צרי איתי קשר טלפוני ולפי איזור מגורייך אוכל להמליץ לך איפה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום כוכי

ד''ר רוני חרמון
    28/08/2008

אין כזה דבר הדיאטה לא עוזרת, כניראה מה שאת עושה לא מספיק טוב.
    קודם כל בגיל 45 קצב הירידה במשקל יותר עיתי בשל שינוי הורמונלי ולכן צריך הרבה סבלנות והתמדה. חוץ מזה את אינך שמנה ואולי יש עליך 2-4 קילו עודפים כך שקצב הירידה בכול מקרה יהיה של 200-300 גרם בשבוע. צריך הרבה סבלנות.
    המלצתי: תאכלי שבוע רק בשר דגים וסלט ללא כל דבר אחר. תשתי 15 כוסות מים(דיאט קולה וכו') ליום ותמשיכי כרגיל את הפעילות הגופנית שלך ובשבוע הבא תהיי קילו פחות בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת בשר\חלבונים

אהרון
    28/08/2008

זאת דיאטה שנותנת תוצאות מוחשיות בשלב הראשון, הסברתי את זה בשירשור אחר. (כרגיל, בהתחלה חלק גדול הם נוזלים). לאור העצירות הכרונית שלך, אינני בטוח שזה הדבר הכי מתאים. אני חוזר ואומר, עצירות היא אוייב ההרזיה. עדיף תפריט עשיר סיבים תזונתיים. הירידה תהיה איטת יותר אבל יותר עמידה תוך הטבת מצב העצירות. את מבולבלת? זה רק ממחיש ש"אמנות" ההרזיה אינה מדע מדוייק, אחרת לא היו עשרות גישות, מאות דיאטות ומיליוני דיאטנים. אבל יש רק דיאטה טובה אחת: זאת שמתאימה לאדם מסויים, כלומר אפשר להתמיד בה לאורך זמן ללא נזק לבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוכי, כשמך כן את

אהרון
    28/08/2008

הפכת לכוכב הפורום של הימים האחרונים. (לפחות לפי ההתעניינות שאת מעוררת אצל המשיבים). איפה עוד תמצאי פורום כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכולכם!!!!

מיטל כהן
    28/08/2008

אהרון אתה צודק, באמת איפה יש פורום שכזה, תודה ענקית לכולכם, אני אנסה לשלב וליישם בין העצות של כולכם ואני אעדכן אותכם בקרוב לגבי התפתחות הדיאטה שלי. תודה שוב, אתם פורום מדהים!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו