טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לפני כ - 5 חודשים התחלתי בדיאטה מאוזנת שכללה 2,000 קלוריות ביום (בת 27 גובה 1.64 משקל התחלתי היה 105 ק"ג ). במהלך הזמן הפחתתי מעט את כמויות המזון וצרכתי כ- 1,700 - 1,800 קלוריות ביום. תוך 4 חודשים השלתי 15 ק"ג ממשקלי והיום אני שוקלת 90 ק"ג. לצערי הרב כבר חודש ימים שאינני יורדת במשקל (לפני כחודש וחצי הוספתי 3 פעמים בשבוע אופני כושר, 45 דקות כל אימון והשבוע התאמנתי אפילו 4 פעמים).
דוגמא לתפריט יומי:
בבוקר: 1 כוס ברנפלקס + 1 כוס חלב ביניים: 1 פרוסת לחם דגנים מלא (לא קל) + 2 כפיות דבש צהריים: כוס אורז מלא (כ- 6 כפות) + 2/3 חבילת טונה בשמן (מסוננת היטב) + 1 פרוסת גבינה צהובה רגילה ביניים: 1 כוס קוביות אבטיח + 1/2 כוס גלידה דיאט/ סלט + 1 כף גבינה 5% ערב: 1 שניצל טבעול לייט 5% + פירה מתפוח אדמה אחד + 1 כפית חמאה + 2 כפות קוטג' 5% לילה: 1 כוס גלידה דיאט + 2 כפיות זרעי פשתן טחונים + 1 כפית טחינה גולמית+ 1 כפית דבש בימים קשים במיוחד אני מוסיפה עוד כוס קוביות אבטיח.
אחת לשבוע אני אוכלת מאכל אחד שאני אוהבת המכיל עד 700 קלוריות - גלידה, עוגה וכו'...
אשמח אם תעזרו לי להבין מה אני עושה לא בסדר. אני פשוט מיואשת כבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
העצירה שאת מתארת כנראה נובעת מעצירה פיזיולוגית. אחרי ירידה משמעותית במשקל, של 15 ק"ג במקרה שלך, הגוף כנראה מתארגן מחדש, עושה סוג של חשבונאות והדבר מלווה בעצירה בירידה. זה טבעי וחלק מתהליך ההרזיה.
כל שעלייך לעשות, הוא לא להשבר ולהמשיך לשמור על תכנית האכילה והפעילות הגופנית. היי סבלנית, והירידה תחודש. לפעמים זה אורך יותר זמן.
ניתן גם כמובן לקצץ עוד כ-100-200 קלוריות מהתפריט היומי, כדי לזרז מעט את התהליך.
בהצלחה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה על המענה האיכפתי והמהיר. בעקבות מה שכתבת תהיתי:
1. מתי השלב הזה אמור להסתיים ומתי תתחדש הירידה? (אני פשוט מתוסכלת ונאבקת בכל שבוע מחדש רק בשביל להתאכזב שוב ושוב) 2. האם יש קשר בין זה ובין הדיאטות המרובות שעשיתי בחיי? (שתמיד היו מאוזנות ובתוספת פעילות גופנית). 3. אני אפחית את כמות הקלוריות שהצעת. האם כדאי להפחית יותר מזה או שזה רק יוביל לעצירה מחודשת במשקל?
אני מודה לך שוב.
1. התסכול הוא העניין הקשה ביותר כשזה נוגע למשקל שנתקע. לכן, אני מדגישה את הצורך בסבלנות וארך רוח. קשה לדעת מתי השלב יסתיים. זה יכול לקחת שבוע או שניים ועד 3 חודשים...
2. עליה וירידה חוזרת במשקל פוגעת כנראה בחילוף החומרים ובכל פעם קצת יותר קשה לרדת, במיוחד כשמדובר בדיאטות קיצוניות.
3. כדאי להפחית מעט ולחכות לתגובה מסוימת. אם אינך רואה שינוי ניתן להפחית עוד קצת. אך צריך להזהר, לא לגרום לגוף סטרס נוסף.
כאמור, תחזיקי מעמד. אשמח לקבל עידכונים.
מוניקה קרן
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים