טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום,
הנני בת 22 גובה 1.64 משקל 65 .ולאחרונה עשיתי בדיקות שגרתיות ויצא לי כולסטרול גבוה-300וגם סוכר- 100. אני רוצה לציין שאף פעם לא היתה לי בעיה כזו דומה, תמיד היה לי ברזל נמוך בלבד....
רוצה לציין שהנני מתאמנת בחדר כושר (פעם-פעמיים בשבוע) ולא אוכלת המבורגרים ופיצות כרצוני....
הבנתי שזה מאוד לא טוב כשיש נתונים כאלה בגיל כזה צעיר, הופנתי לדיאטנית בעוד כ3 שבועות. מה עלי לעשות, בינתיים לפחות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אכן הכולסטרול שלך הוא ברמה מדאיגה. בדקי על הדף, מהם LDL, HDL , היחס בינהם משמעותי
אבל אין לצפות להפתעה טובה גם בזה. גם לטריגליצרידים יש חשיבות משמעותית.
אני לא יודע מה הרופא שלך המליץ, אבל בשלב זה לא הייתי מייעץ להתחיל טיפול תרופתי להורדת כולסטרול ואני מודע שידם של רוב הרופאים קלה על תרופות אלה. אם מתחילים אם זה, לרוב אין דרך חזרה, וצריך למצות קודם את דרכי התזונה והפעילות הגופנית.
הרי המלצותי:
1. הורדה במשקל מורידה לרוב את השומנים בדם. את בגבול העליון של טווח משקל תקין אבל
במקרה שלך מומלץ להתקרב לתחתית הטווח, ירידה של לפחות 10 ק"ג. במקרה הזה יש לצפות
לתוצאות מעודדות אבל אותן תראי רק אחרי 10 שבועות מהתחלת משטר ההרזיה.
2. המנעות עד כמה שאפשר מצריכת שומן מן החי. הגבילי 3% שומן בגבינות, 1.5% לבן 1% חלב.
הסירי כל שומן ועור מהבשר ואכלי אותו רק צלוי או מבושל וללא רוטב. בארוחה בשרית אל תאוכלי
עמילנים אלא הרבה ירקות. אין לאכול דברים מטוגנים. מומלץ להחליף כמה שיותר את הבשר בדג איכותי. המנעי מג'נק פוד ומזון מתועש. במידה וגם הטריגליצרידים גבוהים, לא יותר מ2 פירות ביום.
אכלי כמה שיותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים מסיסים והמעני מפחמימות ריקות (לבנות).
שתי רק מים והרבה. על אף שרמת הסוכר בדם לא עברה את הגבול העליון, העדיפי פחמימות
אם אינדקס גליקמי נמוך.
3. פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית לפחות שעה ביום החל מהיום. את תראי שיפור
מהיר ברמת הטריגליצרידים וגם השפעה מתונה על הכולסטרול.
4. אני לא רוצה להקדים את התזונאית אבל אני מניח שהיא תרכיב לך תפריט מאוזן עד 1200 קק"ל.
שאלות נוספות?
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
LDL מכונה כולסטרול רע ורמתו התקינה צריכה להיות עד 130.
HDL כולסטרול טוב צריך להיות כמה שיותר גבוה יחסית לLDL.
היחס הרצוי צריך להיות כמה שיותר קרוב ל2, כלומר אם מחלקים את הערך של LDL בHDL התוצאה צריכה להיות נמוכה. זה לא קורה אצלך 232\44 = 5.2 . לכן המטרה היא להוריד את LDL
ולהעלות HDL.
לא לדאוג את צריכה לחזור על הבדיקות. ייתכן שלא היית מספיק זמן בצום. 100 סוכר זה גבולי יש לבצע גם המסת סוכר אם תחזור תשובה שניה גבוהה. בקשר לכולסטרול אם את נוטלת גלולות למניעת הריון זו אחת מתופעות הלואי של הגלולה ולכן לכי ליעוץ להחלפת הגלולה או להפסקתה או למטילת תרופה נגד.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים