עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    שיר
    17/09/2008

שלום, אני בת 19 וחצי, גובהי: 1.64 ומשקלי:52 לפני מספר חודשים התחלתי מעקב צמוד אצל דיאטנית בעקבות תת משקל שנבע אצלי כתוצאה מהפרעת אכילה. קיבלתי תפריט עלייה בו הייתי אמורה לעלות במשקל בהדרגתיות.. לפני מס' ימים נשקלתי וראיתי כי הגעתי למשקלי התקין. <52> הדיאטנית שלי אמרה לי שכאשר אגיע למשקל זה נאלץ לעשות שינוי בתפריט כדי לעזור לי לשמור על המשקל..כרגע היא יצאה לחופשה ומשקלי עולה בינתיים ואני חייבת לציין שאני מאוד מאוד לחוצה.. אני לא רוצה לעלות יותר במשקל יותר ממה שאני כרגע ויש לי 2 שאלות: 1. מה ה-BMI התקין לגובה שלי? האם אינני יכולה להיות עם BMI תקין גם עם משקל 50-51? 2. מה עלי לשנות בתפריט כדי שאוכל לשמור עליו ולהפסיק את העלייה? זה התפריט שלי: א. בוקר- נס קפה עם מעט חלב וכפית סוכר 2 פרוסות לחם (רגיל)+ 3 כפות קוטג'+ כף ריבה א. צהריים- 12-13 כפות פחמימה (פסטה/אורז)+מנה בשרית+רבע תפ"א וירקות.. <לפעמים אני מוותרת על המנה הבשרית בצהריים.. אני אוכלת בשר בערך 3-4 פעמים בשבוע> ביניים- מעדן 3% (152-162 קל') או חטיף אנרגיה (180 קל') או מעדן מוזלי (195 קל') + פרי א. ערב- 2 פרוסות לחם (רגיל)+ביצה+3 כפות קוטג' <או חצי קופסת טונה>+סלט ירקות גדול או 3 כוסות קורנפלקס+3 כפות גרנולה+כוס חלב. תודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• תשובות

אהרון
    18/09/2008

1.טווח BMI תקין 19-25 וזה תלוי במבנה הגוף. אם המבנה שלך צר, משקלך תקין ואפילו רצוי. את לא צריכה לרזות יותר, מתח ל50 זה כבר תת משקל. 2. הצעות שיפור התפריט א. בוקר- נס קפה עם מעט חלב וכפית סוכר==> ממתיק מלאכותי 2 פרוסות לחם (רגיל)==>לחם קל מלא+ 3 כפות קוטג'==>3%+ כף ריבה==> לוותר א. צהריים- 12-13 כפות פחמימה (פסטה/אורז)+מנה בשרית+רבע תפ"א וירקות.. ==לצמצם או לוותר על (פסטה\אורז) ולהגדיל את מנת הירקות החיים עם כפית שמן <לפעמים אני מוותרת על המנה הבשרית בצהריים.. אני אוכלת בשר בערך 3-4 פעמים בשבוע> ==להחליף כמה שיותר בדג איכותי טרי צלוי. הבשר רזה לגמרי ובלי עור ביניים- מעדן 3% (152-162 קל')==> לבן 1.5% ת או חטיף אנרגיה (180 קל')==>לוותר או מעדן מוזלי (195 קל') ==>לוותר+ פרי===> או לבן או פרי א. ערב- 2 פרוסות לחם (רגיל)==>קל מלא+ביצה+3 כפות קוטג' <או חצי קופסת טונה>==>טונה במים+סלט ירקות גדול או 3 כוסות קורנפלקס+3 כפות גרנולה+כוס חלב. ===יותר מדי קורנפלקס (מוצר מתועש מלא סוכר וכל מיני כימיקליים), אפשר לוותר. במקום קורנפלקס וגרנולה==>4 כפות שיבולת שועל או סובין שיבולת שועל בתוך חלב 1% . אפשר להכין דייסה בתאבון!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אהרון

שיר
    18/09/2008

תודה על תגובתך המהירה.. יש לי שאלה, אתה רופא שמתמחה בתזונה? אני שואלת משום שזאת פעם ראשונה שאני רואה את שמך מופיע באתר.. *שאלתי הראשונה: התפריט שהצעת לי לא יגרום לי להישאר רעבה? כי משום מה זה נראה לי מעט מדי.. אף פעם לא נהגתי לאכול לחם קל או לוותר על פסטה/אורז בצהריים..זה הדברים העיקריים שמשביעים אותי.. האם ישנה אפשרות להמשיך באותו הלחם הרגיל ולהשאיר את הפסטה והאורז ואולי לצמצם בדברים אחרים כמו למשל להפחית את הכמות בביניים? (מעדן 3% או חטיף של 140 קל+פרי למשל?) האם הפחתת הביניים לא תהיה יעילה דייה כדי לעזור לי לשמור על משקלי? כמה אתה מעריך לדעתך שעוד אעלה במשקל עם התפריט הנוכחי? או שאי אפשר לדעת? שאלה שנייה:.. אני נורא אוהבת קורנפלקס עם גרנולה כארוחה.. איך בכל זאת אוכל להשאיר את הארוחה הזאת ולהפיק ממנה תועלת ושובע? <אני חייבת לציין שאני לא ממש שבעה מזה > מצטערת אם חלק משאלותיי חזרו על עצמן.. אבל חשוב לי להבין לעומק.. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תשובות

אהרון
    18/09/2008

אם התפריט הנוכחי את עולה במשקל בהתמדה, בטח שצריך לצמצם את ערכו הקלורי וחשוב גם לשפר את איכותו. -אם את פוחדת שתשארי רעבה הורידי בהדרגה או תשרפי יותר על ידי פעילות גופנית (עדיף). -לא חייבת לחם קל אבל חשוב מבחינה בריאותית שיהיה מלא. במקרה הזה איכלי קצת יותר מחצי מספר הפרוסות של לחם קל עבור אותו ערך קלורי (בחישוב יומי). גם פסטה\אורז צריכים להיות מלאים אבל הכמות שאת אוכלת נראית לי מוגזמת וזאת אחת הסיבות ש בגללן את משמינה. -לא טוב לוותר על הביניים אלא לצמצם ולשפר בהתאם להמלצתי. -קשה לנבא כמה תעלי. זה תלוי הרבה בחילוף החומרים שקרוב לוודאי הופר בשלב ההפרעה. כמובן שתלוי גם באורח החיים ובהקיף הפעילות הגופנית (חובה!) -לגבי הקורנפלס: קראי את ההודעה הקודמת. אם רוצים לרזות או לא להשמין צריך לוותר גם על דברים שאוהבים ולהחליף אותם במאכלים בריאים שנלמד לאהוב. תמיד אפשרית דרך האמצע. כלומר לא לוותר לגמרי אלא לשלב ולשפר בהדרגה. אנחנו לא צריכים להתנזרי ממה שאוהבים במיוחד, אבל אם זה לא עוזר להשגת המטרה, זה לא צריך להיות חלק מן התפריט היומי אלא מדי פעם. בכל מקרה מולץ לגוון את התפריט בתנאי שנשאר מאוזן ובריא. אני מציע לך ליישם לפחות לשבוע את המלצותי ולהשקל פעם בשבוע. את תראי בעצמך לאיזה כיוון משפיע ותפעלי בהתאם. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שיר
    18/09/2008

לא ענית לי עדיין על שאלתי הראשונה (האם אתה רופא אשר מתמחה בתזונה) דבר נוסף שרציתי להעיר.. אמרת שלדעתך הכמות שאני אוכלת בצהריים היא מוגזמת.. אני חייבת לציין שזה בהמלצת הדיאטנית שלי ולפי דבריה זוהי הכמות הנורמלית.. בכל אופן אני מודה לך על תגובותייך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד תשובות

אהרון
    18/09/2008

1. אם וכאשר אצטרף לצוות המנהלים אפרט כמקובל את השם המלא כולל התואר, ההכשרה, העיסוק והניסיון. עד אז יצטרכו לסמוך על טיב התשובות והייעוץ. 2. מדבריך הבנתי שאת מעוניינת לעצור את ההשמנה. הסברת שהתפריט הנוכחי נועד לתקופה של העליה הדרושה במשקל. הדיאטנית קבעה שהרכבו וערכו הקלורי מתאימים לאותה המטרה. עכשיו את מבקשת ייעוץ להפחתתו וקיבלת אותו. יכול להיות שכאשר הדיאטנית תחזור תתן לך תפריט שונה. "הדיאטנית שלי אמרה לי שכאשר אגיע למשקל זה נאלץ לעשות שינוי בתפריט כדי לעזור לי לשמור על המשקל..כרגע היא יצאה לחופשה ומשקלי עולה בינתיים ואני חייבת לציין שאני מאוד מאוד לחוצה.."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי.. הבנתי אותך..

שיר
    18/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שיר

ד''ר רוני חרמון
    21/09/2008

BMI תקין נע בין 20-24 .
    ממליץ בשלב זה להגביר את הפעילות הספורטיבית בלפחות כפול להווה ולהמשיך בתפריט עד שהדיאטנית שלך תחזור מחופשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות ספורטיבית

אהרון
    21/09/2008

הכפול של אפס זה אפס 0*2 = 0. המלצה יותר נכונה היא שתתחיל פעילות גופנית אפקטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו