שיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיר
    לחוצה!
    14/10/2008

אתמול נתקלתי בכתבה באינטרט שבה נאמר שלא ניתן לאכול ירקות ללא הגבלה כחלק מהתפריט היומי משום שזה עלול בסופו של דבר להביא לעלייה במשקל.. נאמר שם שיש להחשיב את הקלוריות שלהם וכי מי שיאכל ק"ג ירקות ביום עשוי לצפות לעלייה במשקל של 6 ק"ג בשנה.. אין לי מושג עד כמה זה נכון מה שנאמר שם אבל אני מאוד מאוד מודאגת בקשר לזה.. כי אני נוטה לשלב הרבה ירקות בתפריט שלי.. האם באמת יש צורך להחשיב את הקלוריות שלהם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיר

הוספת תגובה

• המשיכי לאכול כמה שיותר ירקות

אהרון
    14/10/2008

בקילו אחד ירקות חיים יש בממוצע 200 קק"ל (ללא ירקות שורש בהם יש יותר). אם את אוכלת כל יום קילו ירקןת בנוסף למה שאת שורפת, נוצר מאזן חיובי של 200 קק"ל שבחישוב שנתי מוסיפים כ70000 קק"ל שהם שווה ערך של 9 ק"ג שומן גוף. אבל מי שאוכל הרבה ירקות עושה את זה על חשבון מזון אחר הרבה יותר עתיר קלוריות. למשל קילו ירקות מעורבים שווה מבחינה קלורית ל30 גרם אגוזים\50 גרם גבינה צהובה שמנה\80 גרם לחם\2 כפות שמן\55 גרם אורז. זה בדוק שמבחינה תזונתית, סיבים, הרגשת שובע עדיף לאכול קילו ירקות מאשר הכמויות הזעומות הנזכרות. על הערך התזונתי של מזונת שונים צריך להסתכל לפי העיקרון עלות-תועלת, לאמור ערך קלורי לעומת ערך תזונתי. בתזונה נכונה צריך לאכול לפחות 1 ק"ג ירקות ביום וכל המרבה הרי הוא משובח. מיעוט ירקות גורם בין היתר לעצירות שהוא אויב מושבע של הרזיה. באופן עקרוני אדם יכול לאכול רק ירקות ולהשמין אבל מעשי זה כמעט בלתי אפשרי כי אף אחד לא אוכל 10 ק"ג ירקות ביום, אפילו לא חצי מזה. מלבד זה מתבזבזת אנרגיה לעיכולם, איחסונם ושינועם במערכת העיכול. מועדים לשימחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת..

לחוצה!
    14/10/2008

תודה לך על תגובתך המהירה.. נרגעתי קצת בקשר לזה.. אך האם אכילה של יותר מק"ג ירקות ליום למשל גם לא מעלה במשקל? שאלה נוספת בקשר לגרנולה.. הדיאטנית שלי אמרה לי ש-2 כפות גרנולה שוות ערך לפרוסת לחם אחת..וזה לגבי כל הסוגים.. זה נשמע לי קצת לא הגיוני מהבחינה הזאת שיש גרנולות שיש בהם יותר קלוריות וכאלה שפחות.. איך זה מסתדר בדיוק? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1 ק"ג ירקות

אהרון
    14/10/2008

הוא חלק מהתפריט היומי ואם את סופרת קלוריות צריך לקחת בחשבון יחד עם יתר המרכיבים. אין תזונה נכונה ללא ירקות. כפי שכתבתי, אם את אוכלת הרבה ירקות ייתכן שתאוכלי פחות דברים עתירי קלוריות. גרנולה - הכי טוב לקרוא מה כתוב באריזה ולשקול. אני אישית לא מעודד אכילת מוצר זה כי הוא מתועש, מכיל סוכר וחומרים אחרים ובעיקר עתיר קלוריות. למה שלא תאוכלי פירות טריים או יבשים (במידה) ודגנים טבעים כמו שיבולת שועל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

לחוצה!
    14/10/2008

בקשר לירקות מצטערת שאני מתעקשת על זה אבל אני עדיין לא מבינה - להחשיב את הקלוריות שלהם או לא? כי כמו שאמרת העיכול שלהם שורף את הקלוריות אז מה החשיבות שבספירה? בקשר לגרנולה, זה מאכל שאני מאוד מאוד אוהבת.. אני מרשה לעצמי לאכול את זה 3 פעמים בשבוע (3 כפות).. זה משמעותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות

אהרון
    14/10/2008

כמו כל מזון אחר, גם הירקות מספקות אנרגיה (קלוריות) לגוף. אין מזון שמבזבז את כל האנרגיה רק בתהליך העיכול, (הלוואי והיה דבר כזה!) אבל יש הבדלים בין סוגים שונים. הירקות בזכות הנפח הגדול והסיבים שורפים יותר קלוריות בעיכול מאשר מאכלים בעלי צפיפות קלורית גדולה (הרבה קלוריות עבור נפח ומשקל קטנים). יש לחשב את הקלוריות של הירקות כפי שמופיע בטבלאות מעודכנים. קשה לחשב את חלק האנרגיה הדרושה לעיכול כל מאכל בנפרד. גרנולה 3 פעמים בשבוע זה סביר. אם את סופרת קלוריות, קחי בחשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

לחוצה!
    14/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללחוצה

ד''ר רוני חרמון
    15/10/2008

ברור שבסופו של דבר מה שקובע זה המאזן הקלורי הכללי. גם בירקות יש קלוריות אבל בק"ג ירקות יש הרבה הרבה פחות קלוריות מק"ג של לחם או אורז או בשר. כיוון שחייבים לאכול משהוא רצוי לאכול דל קלוריות. ירקות זה בסדר גמור תמשיכי לאכול ירקות ואני בטוח שתרדי במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו